Čović očekuje apsolutni izborni uspjeh

Bosna i Hercegovina
Čović očekuje apsolutni izborni uspjeh
.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović izjavio je nakon sastanka Predsjedništava HNS-a i HDZ-a BiH u četvrtak u Mostaru da će stranke okupljene oko HNS-a na lokalnim izborima 15. studenog imati potpuni uspjeh.

- Iskazali smo svoje zadovoljstvo, bez obzira na ponašanje Središnjeg izbornog povjerenstva koje je često upitno s aspekta zakonitosti i procedura, da će stranke okupljene oko HNS-a imati potpuni uspjeh sukladno planovima- rekao je Čović novinarima.  

Također, kao predstavnik HDZ-a mišljenja je da će ta stranka dobiti sve načelnike i gradonačelnike u BiH gdje je hrvatski narod većina, te većinu u gradskim i općinskim vijećima.  

Čelnik HDZ-a i HNS-a rekao je kako će se nakon kampanje za lokalne izbore posvetiti Izbornom zakonu BiH.  

Rekao je kako se u zemlji ništa neće moći riješiti dok ne sjednu svi politički predstavnici i ne dogovore ključne stvari kao i provedbu 14 zahtjeva EU-a da zemlja dobije kandidacijski status.

- Čim prođu lokalni izbori imat ćemo razgovore, moguće s istim ljudima (predstavnici međunarodne zajednice, SDA, HDZ) i mi moramo u prvih šest mjeseci iduće godine završiti priču u Parlamentu o Izbornom zakonu, a ono što sam želio naglasiti i kolegama međunarodnih institucija je da to mora biti preduvjet kandidacijskoga statusa BiH - poručio je Čović.

Na sjednicama Predsjedništva HNS-a i Predsjedništva HDZ-a BiH bilo je riječi i o obilježavanju 25. obljetnice Daytonskog mirovnog sporazuma, aktualno-političkoj situaciji u BiH te funkcioniranju zakonodavne i izvršne vlasti u BiH.

Ne propustite