NALOŽENA OBDUKCIJA: Pored tijela nestalog policajca nađena puška, sve ukazuje na to da je…

Aktuelno
NALOŽENA OBDUKCIJA: Pored tijela nestalog policajca nađena puška, sve ukazuje na to da je…
.

Dežurni tužilac Tužilaštva SBK naložio je da se obavi obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti i ona će, kako se saznaje, biti obavljena u toku dana. 

Tijelo Senijada Lakače (1974) iz Bugojna, službenika Sudske policije BiH, čiji je nestanak prijavljen u utorak, kako smo već objavili, pronađeno je sinoć oko 21.30 sati u šumi na lokalitetu Garačići, općina Bugojno. 

- U saradnji s nadležnim tužilaštvom, uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno, koji poduzimaju i druge aktivnosti na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi s navedenim događajem - saopćeno je iz MUP-a SBK.

Dežurni tužilac Tužilaštva SBK naložio je da se obavi obdukcija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti i ona će, kako saznajemo, biti obavljena u toku dana. 

No, iz više izvora nezvanično je rečeno da sve ukazuje na to da se sudski policajac ubio, piše "Oslobođenje".  

Naime, izvori bliski istrazi kazali su da je pored tijela pronađena poluautomatska puška koja je bila u vlasništvu Lakače.

Također, neslužbeno se moglo saznati da je Lakača bio boledstan, odnosno da je imao povišen šećer, te da su iza njega ostali supruga i dvoje djece - dječak i djevojčica. 

Izvor: Slobodna Bosna

Ne propustite