Evo kakvo nas vrijeme očekuje sutra u Bosni i Hercegovini

Bosna i Hercegovina
Evo kakvo nas vrijeme očekuje sutra u Bosni i Hercegovini
.

U Bosni će sutra biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Tokom noći na petak prolazna kiša je moguća u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne.

Vjetar u Bosni slab, promjenljivog smjera, a u Hercegovini sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu BiH do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu BiH do 21 stepen.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U kotlinskim djelovima moguća je i niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna oko 17 stepeni.

U Bosni je danas umjeno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica 4, Drvar 13, Ivan-sedlo 14, Bihać, Bugojno i Gradačac 15, Banja Luka, Jajce, Livno, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 16, Neum, Stolac i Trebinje 19, Zenica 20, Grude i Široki Brijeg 21 i Mostar 23 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ne propustite