MAJKA GLEDALA KAKO JOJ KĆERKA SKAČE SA 10. SPRATA: Govorila joj samo jedno

Aktuelno
MAJKA GLEDALA KAKO JOJ KĆERKA SKAČE SA 10. SPRATA: Govorila joj samo jedno
-

Maloljetnica (15) bila sama kod kuće kad je buknuo požar, a iz buktinje su je preko terase izvukla petorica mladića koji su, radeći na obližnjoj zgradi, prvi primijetili vatru i dim.

Djevojčica (15) povrijeđena je u požaru koji je danas oko 13 sati izbio u stanu na 10. spratu zgrade u Ulici Visokog Stevana na Dorćolu u Beogradu! Nju su sigurne smrti spasli moleri iz Pančeva, koji su slučajno vidjeli da stan gori i čuli djevojku kako doziva pomoć s terase!

Kako Kurir saznaje, plamen u stanu izazvala je slavska svijeća.

- Maloletnica živi s porodicom i pošto im je juče bila slava, upalili su svijeću, kako nalažu običaji. Majka je otišla u prodavnicu, a djevojčica je ušla u kupatilo. Baš u tom momentu svijeća je pala na sto i najprije zahvatila stolnjak. Vatra se brzo proširila na namještaj i zahvatila čitav stan - kaže izvor i nastavlja:

- Kada je primijetila dim, tinejdžerka je izašla iz kupatila, ali je stan bio u dimu, a vatra je kuljala. Preplašena, istrčala je na terasu i počela da doziva pomoć.

Požar su prvi primijetili moleri, koji su na obližnjoj zgradi radili fasadu. Odmah su se organizovali da pomognu zarobljenoj i bespomoćnoj djevojci.

Komšija: Majka je gledala spasavanje i plakala

Komšija, koji je gledao dramatično spasavanje tinejdžerke, kaže da je čuo ženski vrisak.

- Otrčao sam do zgrade i zvonio komšijama da izađu. Utom su petorica mladića utrčala u zgradu. Potom sam ispred zgrade vidio majku djevojčice. Dok su je spasavali, ona je vikala kćerki da pokupi kosu da joj je plamen ne uhvati, da legne, da izdrži. Bilo je strašno, žena je plakala. Svi smo bili u grču - kaže komšija.

Povrijeđena djevojčica smještena je u bolnicu i ima opekotine prvog stepena, a nagutala se i dima. Vatrogasci su poslije nekoliko sati uspjeli da ugase požar, koji se proširio i na sprat iznad i oštetio krov zgrade. Predsjednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović rekao je juče da će opština pomoći da se sanira šteta.

(kurir.rs)

Ne propustite