OGLASILI SE DOKTORI O SMRTI MATURANTICE, CIJELI RAZRED U IZOLACIJI: "Djevojka je imala svoje..."

Region
OGLASILI SE DOKTORI O SMRTI MATURANTICE, CIJELI RAZRED U IZOLACIJI:  "Djevojka je imala svoje..."
U Splitu je preminula maturantica za koju se nakon smrti utvrdilo da je pozitivna na korona virus, a njen cijeli razred je u izolaciji

U Splitu je preminula maturantica za koju se nakon smrti utvrdilo da je pozitivna na korona virus, a njen cijeli razred je u izolaciji

Adolescentica u dobi od 17 godina i 10 mjeseci primljena na hitni interni prijem na Križinama zbog zastoja srca i disanja. Nakon uspješno provedene reanimacije smještena u jedinicu intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti. Ona je imala pridružene kronične bolesti, a ustanovili smo da je bila Covid pozitivna, rekao je Veselin Škrabić, predstojnik klinike za dječje bolesti u Splitu, a povodom smrti splitske maturantice.

Dodao je da su učinili sve da je spase.

Djevojka je, nastavila je dr. Branka Polić, pročelnica zavoda za intezivnu predijatriju, imala kronične bolesti, uključujući astmu.

- Njeno je liječenje nastavljeno u Zavodu za intenzivnu pedijatriju. Nakon uspješne reanimacije, ona je stabilizirana, ali nažalost, došlo je do smrtnog ishoda, unatoč liječenju jučer u 14.45. Djevojka je imala svoje kronične bolesti, ali isto tako ne možemo zanemariti i činjenicu da je bila Covid pozitivna. Dakle, vjerojatno je do smrtnog ishoda došlo između ostalog zbog njenih kroničnih bolesti uz infekciju Covid 19 - rekla je.

Na pitanje hoće li biti obdukcije, rekla je da će zadnju riječ dati struka.

Kao službeni razlog smrti navodi zastoj rada srca, ali podsjeća da se ne može zanemariti da je djevojka bila pozitivna na Covid.

Na upit je li moguće da maturantica nije imala nikakve simptome korone prije nego je završila u bolnici, dr. Polić navodi da je moguće.

- Ono što je iz anamneze nama poznato je to da je to popodne dobila temperaturu. U subotu popodne je dobila simptome - dodala je.

(24SATA.HR)

Ne propustite