ZATVARAJU SE ŠKOLE?! OGLASIO SE DODIK: Danas odlučili

Aktuelno
ZATVARAJU SE ŠKOLE?! OGLASIO SE DODIK: Danas odlučili
.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će danas na sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije biti razmatrana epidemiološka situacija u RS-u i mogućnost zatvaranja škola.

- Ako takva odluka bude donesena, biće to isključivo na period od sedam dana, rekao je Dodik.

On je ocijenio da je epidemiološka situacija u RS teška i kompleksna, a da je najveći problem opterećnost zdravstvenog sektora, piše Srna.

- U Banja Luci funkcioniše Covid bolnica, potrebno je da se obezbijedi još više prostora jer su značajno popunjeni zdravstveni kapaciteti, rekao je Dodik novinarima u Čelincu.

Dodik je naglasio da je u Univerzitetskom kliničkom centru RS-u u Banja Luci od jutros primljeno 30 novozaraženih koronavirusom, te da najviše mladih i srednje generacije oboljelo od COVID-19.

On je napomenuo da UKC raspolaže dovoljnim brojem respiratora, ali ukoliko se epidemija bude širila ovim tempom biće veoma teško obezbijediti smještajne kapacitete.

Dodik je istakao da sve ukazuje na to da je potrebno apelovati da se građani pridržavaju propisanih mjera da bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Građanima je poručio da nose zaštitne maske, drže distancu i ličnu higijenu, te smanje kontake i okupljanja.

Dodik je rekao da će svi koji se ne budu pridržavali propisanih mjera biće rigorozno kažnjeni i zatvoreni.

Izvor:Oslobođenje

Ne propustite