BEZ MUKE: Očistite prljavi kalup za muffine na jednostavan način - ZAGRIJTE PEĆNICU I DODAJTE OVAJ SASTOJAK

Kiosk
BEZ MUKE: Očistite prljavi kalup za muffine na jednostavan način - ZAGRIJTE PEĆNICU I DODAJTE OVAJ SASTOJAK
Za ovu metodu čišćenja trebat će vam samo vruća voda i soda bikarbona.

Za ovu metodu čišćenja trebat će vam samo vruća voda i soda bikarbona. Smjesu od ta dva sastojka stavite u kalupe u pećnicu i ona će vrlo brzo omekšati zapečenu hranu i olakšati vam posao

Kalupe za muffine je zaista teško očistiti - pogotovo ako ste u njemu radili mini quiche. Svakako je ovakav doručak odličan za veliku obitelj, ali čišćenje zapečenih jaja u rubovima kalupa za muffine dovoljno je da netko odluči preskočiti najvažniji obrok u danu. Zato donosimo savjete kako očistiti kalup za muffine uz pomoć pećnice. Toplina i vlaga omekšat će zapečenu hranu i olakšati vam posao.

dreamstime-s-62127934

Kako očistiti kalup za muffine:
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Pomiješajte 2 žlice sode bikarbone u vrču s vrućom vodom i miješajte dok se soda bikarbona ne otopi. Smjesu ulijte u kalup za muffine te ispunite svaku rupu do otprilike tri četvrtine. Zatim stavite kalup u pećnicu na oko 20 minuta. Nakon 'pečenja' pričekajte dok se kalup za muffine ne ohladi.
dreamstime-s-61103549

U sudoperu očistite kalup sa spužvom i sapunom za posuđe (prvo testirajte spužvu na dnu posude kako biste bili sigurni da neće ogrebati površinu). Toplina pećnice i para trebale bi pomoći u omekšavanju zagorjele hrane, tako da biste sve ostatke trebali lako skinuti. Ako želite uklonili i ostatke zapečene hrane s vrha posude, koristite čvrsti strugač za tavu. U kombinaciji s vrućom sapunicom brzo će ukloniti čak i jako zagorene dijelove, piše Real Simple.

Ne propustite