Zaraženi preminuli čekajući u redu da budu primljeni u bolnicu

Svijet
Zaraženi preminuli čekajući u redu da budu primljeni u bolnicu
 U roku od sedam dana dvije osobe zaražene kovidom-19, čekajući u redu da budu primljene u bolnicu, umrle su, piše lokalni list "Koriere Adriatiko" o slučaju koji je šokirao grad Avecano u regionu Akila.

U roku od sedam dana dvije osobe zaražene kovidom-19, čekajući u redu da budu primljene u bolnicu, umrle su, piše lokalni list "Koriere Adriatiko" o slučaju koji je šokirao grad Avecano u regionu Akila.

Žrtva, čovjek od 70 godina koji nije imao druge bolesti, dovezen je pred bolnicu u privatnom automobilu, a nakon što su odbili da ga prime u jednoj privatnoj bolnici gdje se prvo obratio za pomoć.

Čekajući u redu, supruga i sestra koje su dovezle bolesnika, kada su shvatile da mu se stanje pogoršava, vikale su i tražile da mu se pomogne. Kada su ljekari intervenisali, već je bilo kasno.

Slična sudbina zadesila je i osamdesetogodisnju ženu, koja je iz lokalnog staračkog doma prevezena do bolnice, ali je i ona umrla, u bolničkom autu, čekajući u redu jer u lokalnoj bolnici nije bilo slobodnih bolesničkih kreveta.

Rekord zaraženih u Italiji, nove mjere

U Italiji je zabilježen najveći broj zaraženih u jednom danu od početka epidemije - više od 19.000, a premijer Ðuzepe Konte bi mogao već danas ili sutra donijeti nove oštrije mjere za suzbijanje širenja kovida-19, piše list "Il Fato Kotidijano".

Premijer Konte i dalje ne planira uvođenje karantina u cijeloj zemlji i sa tim su saglasni predsednici regiona.

Dvije tačke, za sada, izvan eventualnih novh restrikcija: škole nastavljaju sa radom i proizvodnja se ne zaustavlja.

Iz Visokog instituta za zdravstavo upozoravaju da se bolnice brzo pune pacijentima zaraženim korona virusom i ako se rast zaraženih nastavi ovim tempom, ukoro će svi ležajevi biti popunjeni.

U Ðenovi, pišu novine, kola hitne pomoći satima čekaju u redu, zajedno sa pacijentima kojima su neophodni respiratori, da bi bili primljeni na pregled.

Prvi put broj zaraaženih utvrđenih na osnovu simptoma je premašio broj otkrivenih slučajeva na osnovu praćenja kontakata zaražene osobe, što takođe zabrinjava, jer se kao jedna od zaštitnih mjera računa pravovremeno testiranje kontakata zaražene osobe.

Italijanskim regionima ostavljena je mogućnost da pooštravaju mjera. Tako je u Kampanji zaveden policijski sat, a na najavu predsjednika Vičenca de Luke da će uvesti karantin, građani su se u Napulju pobunili.

Protesti "za slobodu", kako su uzvikivali demonstranti, pretvorili su se u pravi urbani rat između demonstranata i policije s više povrijeđenih. Demonstranti su napadali i novinarske ekipe.

Ne propustite