POGINULA POZNATA GLUMICA, AUTO SLETJELO SA PUTA: Smrt koja je potresla CIJELI REGION

Aktuelno
POGINULA POZNATA GLUMICA, AUTO SLETJELO SA PUTA: Smrt koja je potresla CIJELI REGION
.

Tuga...

Hrvatska glumica Dolores Lambaša preminula je od posljedica saobraćajne nesreće pokraj Slavonskog Broda, na jučerašnji dan, 23. oktobra 2013. godine, u 32. godini života.

Dolores je u prometnoj nesreći bila suvozač u automobilu kojim je upravljao njen kolega Stojan Matavulj. Vozilo je zbog prevelike brzine, 130 km/h, u gustoj magli, sletjelo sa puta, a lijepa glumica je zadobila teške povrede. Ona je prevezena u bolinicu, ali nakon nekoliko sati preminula.

Matavulj je zbog nesreće osuđen na godinu dana zatvora, ali je pušten nakon osam mjeseci zbog uzornog ponašanja. Do nesreće je došlo pod dejstvom alkohola i umora, jer su Dolores i Stojan pri povratku sa predstave svratili kod prijatelja Željka Sladetića u Iloku, gde su se zadržali neko vrijeme. Uprkos tome što su rezervisali sobe u obližnjem hotelu, nih dvoje su odlučili da ipak krenu za Zagreb.

- Još mi je prebolno gledati uloge moje Dolores na malim ekranima. I pet godina nakon njenog odlaska ja je još čekam. Ponekad mislim da će ući kroz vrata našeg doma i da će ova agonija završiti. Svakog 23. mi je grozno, ali i ne samo onda nego svaki dan. Nju je ubilo jedanput, a mene svaki dan ubija. To mi je bilo jedino dijete, živjela sam za nju, mučila se i sve. Grozno se osjećam - rekla je glumičina majka, Alma Petrović prije dvije godine za 24sata.hr.

Ne propustite