OVO POVRĆE UBIJA HELIKO BAKTERIJU, SPRJEČAVA KARCINOM ŽELUCA: Evo kako ga treba jesti, OBRATITE PAŽNJU

Objavljeno:23.10.2020 - 20:34
A A A Times Arial

Istraživanja su pokazala

Heliko bakterija je vrlo pokretljiv mikrob koji se lako vezuje za crijeva, a zbog njegovog djelovanja dolazi do oštećenja tkiva u želucu i crijevima pacijenta, piše Lepa & Srećna.

Zbog infekcije može doći do povećanog lučenja želučane kiseline, a posledica gastritisa je često i čir.

Najopasnija prognoza je, međutim, karcinom želuca - jer je među onima koji su inficirani bakterijom H. pylori četiri puta češća pojava ove maligne bolesti. Zato je važno preduzeti sve kako bi se sprečila hronična infekcija, odnosno da se akutna što brže izliječi.

Lečenje antibioticima traje do dvije nedjelje, a terapija protiv čira se uzima i duže od dva mjeseca. Pacijenta ne treba da zavara to što će simptomi brzo nestati, već terapiju mora da uzima sve dok to traži ljekar.

povrce-brokoli5

Ono što svako može da uradi, to je da uvede brokoli u svoju svakodnevnu ishranu. Naime, jedno istraživanje je pokazalo da je dovoljno samo 70 g brokolija dnevno da bi se koncentracija Heliko bakterije smanjila za čak 40 odsto.

Potrebno je da ovaj režim ishrane sprovodite barem dva mjeseca.

Novi.ba/Stil.rs

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!