PRESTALA SAM NOSITI GAĆICE I EVO ŠTA SE DESILO MOM TIJELU NAKON 10 DANA: Kad čujete i VI ĆETE odmah ISTO URADITI!

Porodica i zdravlje
PRESTALA SAM NOSITI GAĆICE I EVO ŠTA SE DESILO MOM TIJELU NAKON 10 DANA: Kad čujete i VI ĆETE odmah ISTO URADITI!
.

Većina populacije nosi donji veš i to spada u potrebe potput hrane i pića, jednostavno ih moramo nositi.

U stvarnosti biste možda mogli imati više koristi kada odlučite prestati ih nositi, a moglo bi čak pomoći i kod refluksa kiseline, piše Bright Side.

Bit ćete manje skloni refluksu kiseline

200a385a86bffeca77f51cbf2c

foto: Bright side

Uska odjeća, poput donjeg veša, može pogurati trbuh prema gore što može stvoriti pritisak na trbuh i izazvati refluks kiseline, što rezultira žgaravicom. Iako je ovaj zdravstveni problem čest kod odraslih 20-30 godina, rješavanje donjeg veša može smanjiti šansu za refluks kiseline.

Rijetko ćete dobiti infekciju

Postoji bakterija za koju većina vas već zna ili je možda imala problema s kandidom. Ovu bakteriju može naći 20% žena. Iako se kod nekih možda nikad neće pojaviti simptomi, ako se pojave komplikacije, to može rezultirati infekcijom kvascem.

22d48153f7aa68f44a8527ec8e

foto: Bright side

Budući da pamuk zadržava vlagu i stvara savršeno područje za rast bakterija, odlučivanje da ne nosite donji veš može smanjiti vaše šanse za zarazu. Osjećat ćete se ugodnije i to će smanjiti miris Većina nas je doživjela znojenje tamo dolje. Ova vlaga se zarobi u vaš donji veš što može povećati miris.

Ako ne nosite gaće, znoj će ispariti, što će rezultirati manjim istrljavanjem, a to će svesti miris na minimum.

Vaša bikini zona bit će sigurnija

Vaši intimni dijelovi izrađeni su od nježnih maramica, sličnih vašim usnama. Donji veš izrađen od umjetnih materijala i čvrsto usko može iritirati, povrijediti i i stvoriti infekciju u vašem bikini području. Najgore je što može naštetiti. Izbjegavanje nošenja gaćica i nošenje samo široke odjeće može smanjiti, a u nekim slučajevima i potpuno ukloniti šanse za iritaciju.

bikinii

Vaše intimno područje bit će manje sklono osjetljivosti i alergijama

Budući da mnoga odjeća, uključujući gaće, sadrži umjetne tkanine, boje i hemikalije, lako može stvoriti alergijsku reakciju. Ova se reakcija može manifestirati kao iritacija, mjehurići, osip i kvržice. Isto vrijedi i za muškarce koji također mogu smanjiti šanse za iritaciju i povrede. Zapravo, to može značiti manje infekcije i svraba.

Pored toga, pomaže u održavanju reproduktivnog sistema zdravim. 

Ne propustite