Na Rači otkrivene krivotvorene vozačke dozvole i PCR test

Vijesti
Na Rači otkrivene krivotvorene vozačke dozvole i PCR test
.

Službenici Jedinice granične policije (JGP) Bijeljina prilikom kontrole na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača u srijedu, 21. listopada, nisu dozvolili ulazak državljaninu Savezne Republike Njemačke i Narodne Republike Kine nakon što je predočio potvrdu PCR testa na covid-19 za koju se sumnja da je krivotvorena.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo "krivotvorenje isprave" o događaju je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini, prema čijem nalogu je predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Republike Srbije.

U skladu sa Zakonom o strancima uručeno mu je rješenje o odbijanju ulaska u BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Istog dana službenici ove jedinice na ulasku u BiH na prijelazu Rača otkrili su i krivotvorenu vozačku dozvolu BiH prilikom graničnih provjera bh. državljanina.

Prema nalogu tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini vozačka dozvola je privremeno oduzeta, a protiv bh. državljanina ovom tužiteljstvu bit će dostavljen izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama.

Uz navedeno, službenici JGP Bijeljina su 20. listopada otkrili krivotvorenu vozačku dozvolu Republike Slovenije koju je na uvid dao državljanin Republike Srbije.

Kontroliran je na ulasku u BiH također na prijelazu Rača, a prema nalogu tužitelja navedenog Tužiteljstva, predmet je ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača MUP-a Republike Srbije, stoji u priopćenju.

Ne propustite