BILA JE NAJLJEPŠA DJEVOJČICA, ŠMINKALA SE I IŠLA U SOLARIJ SVAKI DAN: Danas ima 15 godina, ZAPREPASTIT ĆETE SE KAD JE VIDITE

Kiosk
BILA JE NAJLJEPŠA DJEVOJČICA, ŠMINKALA SE I IŠLA U SOLARIJ SVAKI DAN: Danas ima 15 godina, ZAPREPASTIT ĆETE SE KAD JE VIDITE
-

Nije tajna koliko su u Americi popularna dječija takmičenja ljepote, a veliki broj majki upravo u njima vide priliku da kćerkama preodrede sudbine i učine ih modelima i manekenkama... No, sve ima dvije strane medalje, pa i ovo, a to je najbolje na svojoj koži osjetila mlada Edin Vud.

Lice ove djevojčice vam je vrlo vjerovatno poznato - prethodnih godina ona je nekoliko puta pobjeđivala na različitim takmičenjima ljepote, a bila je proglašena i za najljepšu djevojčicu u cijeloj Americi.

Njena majka Miki uvela ju je u svijet takmičenja kada je imala samo dvije godine, insistirajući na tome da plavokosa Edin uvijek bude dotjerana, sa savršenom frizurom, našminkana i obučena u damske haljinice od tila.

djevojcica1

Foto:Instagram

Miki je do te mjere željela da "sačuva ljepotu" svoje kćerkice da ju je terala da jede isključivo niskokaloričnu hranu, a vodila ju je i solarijum, a na koncu svega svakodnevno joj je davala i energetske napitke, kako bi Edin bila dobro raspoložena.

Ovakav način i tempo života nisu se dobro odrazili na zdravlje ove mlade dame - kontinuirano je imala jake glavobolje, a dobila je i probleme sa probavom.

djevojcica2

Foto:Instagram

Kasnije su na svjetlost dana isplivale i informacije da je Miki često tukla kćerku, a u cilju toga da Edin "stvori otpor prema stresnim situacijama".

Na kraju je ova majka upozorena da mora da promijeni ponašanje kako joj država ne bi oduzela dijete, a i sama Edin je riješila da prestane da se takmiči kada je napunila šest godina i osvojila 300. titulu!

djevojcica3

Foto:Instagram

Danas ona ima 14 godina, a i dalje se bavi modelingom, ali u daleko manjoj mjeri. Imala je epizodne uloge u nekoliko filmova, napisala je autobiografsku knjigu, a okušala se i u blogerskim vodama.

Popularna je i na Instagramu gdje je prati više od 40 hiljada ljudi, a istakla je da bi voljela da s posveti glumi i muzici u budućnosti, te da pokrene sopstvenu proizvodnju dječije garderobe.

djevojcica4

Foto:Instagram

Uprkos tome što je ova tinejdžerka uspela donekle da se vrati normalnom odrastanju, posljedice oduzetog djetinjstva su trajne, što se da vidjeti i po njenom izgledu, ali i stilu života koji nalikuju jednoj 20-godišnjakinji.

Novi.ba/Žena.Blic.rs

Ne propustite