Dragan Mektić: 'Mene Tužilaštvo ne može strpati u zatvor'

Bosna i Hercegovina
Dragan Mektić: 'Mene Tužilaštvo ne može strpati u zatvor'
d

Dragan Mektić u večerašnjoj emisiji Pressing govorio je  da li  Tužilaštvu BiH smije pokrenuti postupke za kriminal i korupciju 'krupnih riba'.

 Podsjetimo Federalna uprava policije (FUP) prijavila je Tužilaštvu BiH Dragana Mektića, bivšeg ministra bezbjednosti BiH, Igora Golijanina, koji je bio šef Mektićevog kabineta, Slavka Bojića, direktora kompanije MMSCODE, te ovu banjalučku firmu, zbog sumnje da su malverzacijama pri nabavci opreme za Graničnu policiju BiH oštetili budžet BiH za blizu 1,68 miliona KM.

Iz izvještaja se, između ostalog, zaključuje da je Bojić osumnjičen da je, u dogovoru sa Mektićem i Golijaninom, opremu Ministarstvu naplaćivao višestruko više u odnosu na nabavnu cijenu.

"Bojić je Ministarstvu bezbjednosti isporučio 500 led baterijskih lampi sa baterijama i kutijom, čija je ukupna nabavna vrijednost za MMSCODE oko 5.742 KM bez PDV-a (11,48 KM po setu), dok je istih 500 lampi Ministarstvo bezbjednosti nabavilo od kompanije MMSCODE za 200.000 KM bez carine i PDV-a (plaćajući 400 KM/komad)", navodi se u izvještaju FUP-a.

Ponovo je kritikovao rad Tužilaštva Bosne i Hercegovine ocijenvši da ”ne rade nijedan ozbiljan slučaj.”

– Tužilaštvo, ovakvo kakvo je, neće pokrenuti i istraživati ništa što je vezano niti za visoki kriminal i korupciju u Republici Srpskoj, i ništa što je vezano za kriminal određenih političkih partija. Ne rade nijedan ozbiljan slučaj i predmet. Tužilaštvo je ušlo u jednu fazu, to je strašno, rade isključivo na montiranim procesima – dodao je on za N1.

Potom je dodao da Tužilaštvo pet godina istražuje njegovu diplomu te da postoji nekoliko osoba koje su konstantno pod posebnom pažnjom ove institucije.

– U posljednje vrijeme Tužilaštvo BiH se bavi sa Draganom Mektićem. Imam 7-8 istraga u Tužilaštvu BiH, ni poznati terorista Karlos (Ilič Ramirez Sančez, poznat kao Karlos “Šakal”) nije imao toliko postupaka. Oni pet godina neće da završe istragu za moju diplomu. Bave se direktorom Obavještajne službe. Vidjeli ste Tužilaštvo šta radi po pitanju predsjednika Suda Bosne i Hercegovine – rekao je te naveo da je Tužilaštvo pod potpunim uticajem SNSD i HDZ.

– Na svu sreću, Tužilaštvo me ne može strpati u zatvor. Vidio sam da je Vijeće koje vodi raspravu vrlo korektno i ja sam siguran da će to završiti oslobađajućom presudom – potcrtao je Mektić.

Ne propustite