OVU STVAR SVI DRŽIMO U SPAVAĆOJ SOBI - A TO NIKAKO NE BI SMJELI: Evo zašto, POSTOJI ITEKAKO VAŽAN RAZLOG!

Praktična žena
OVU STVAR SVI DRŽIMO U SPAVAĆOJ SOBI - A TO NIKAKO NE BI SMJELI: Evo zašto, POSTOJI ITEKAKO VAŽAN RAZLOG!
.

Ispravno postavljanje namještaja i dodataka u srcu je stvaranja feng shui spavaće sobe, jer svaka zgrada ima energetsku mrežu nalik nevidljivim snopovima koji mogu prouzročiti zdravstvene probleme na području tijela koje boravi na križanju dva dijela te energetske mreže. 

Kaže to P.K. Odle, glavna savjetnica i izvršna direktorica poznatog američkog Instituta za feng shui.

Napominje da treba izbjegavati spavaće sobe s otvorenim gredama. Ali, ukoliko vaša soba već ima vidljive grede, pripazite da namještaj bude daleko od njih. Također, pripazite da je u sobi sve uredno i nema nereda jer je to neophodno za dobar protok energije.

Održavanje reda u vašoj spavaćoj sobi također je neophodno za dobar feng shui. Neuredna spavaća soba nije dobra za protok energije, čak i ako vam je sav namještaj na pravom mjestu. Stoga se posvetite održavanju urednog i urednog prostora.

Krevet postavite tako da dijelom gdje vam je glava bude naslonjen na čvrst zid.

"Ili, barem prema zidu sa zatvorenim prozorom tako da nema propuha. Tako ćete imati mirniji noćni san. Osim toga, ukoliko nikako ne možete namjestiti krevet tako da stoji uza zid, vrata sobe držite zatvorenima ili malo odškrinuta dok ležite u krevetu", savjetuje.

Važan je, kaže, i izbor kreveta. Najbolji su oni sa okvirom od punog drveta ili sa čvrsto tapeciranim uzglavljem. Treba izbjegavati uzglavlja koja se sastoje od više dijelova, potom ona koja imaju neku vrstu rešetke kroz koje se vidi zid te kreveta iznad kojih se nalaze police ili imaju prostor za skladištenje ispod podnice.

Što se tiče boja, savjetuje izbjegavanje crvene, ljubičaste, plave i crne boje.

"One mogu pokrenuti velike probleme ovisno o feng shui energiji prostora. Da biste odabrali najidealnije boje za svoju spavaću sobu, najbolje je naručiti profesionalnu procjenu prostora", kaže Odle, piše realsimple.com. 

Boje neka budu neutralne, od namještaja i posteljine do boje zidova.

Iako vam to može zagolicati maštu, ogledala u spavaćoj sobi izbjegavajte.

Ogledala reflektiraju svjetlost, a to energiju u prostoru čini vrlo aktivnom, ili yang. Sve to za posljedicu ima poteškoće sa usnivanjem nakon gašenja svjetla jer treba proći neko vrijeme da se energije u spavaćoj sobi smire, postanu yin", objasnila je, prenosi "Radio Sarajevo".

Još je jedna posljedica ogledala u spavaćoj sobi, napominje Odle.

"Ovisno o vašem datumu rođenja i spolu, ogledala znaju aktivirati ono što se naziva vašim osobnim smjerom 'usamljenog jastuka'. To pak može utjecati na vaše veze, spriječiti njihov napredak i dovesti do toga da spavate sami - pojasnila je.

Ne propustite