OPREZ, DO 20. NOVEMBRA NA UDARU OVA 4 HOROSKOPSKA ZNAKA: Loše vam se piše, USUDITE LI SE PROČITATI?

Kiosk
OPREZ, DO 20. NOVEMBRA NA UDARU OVA 4 HOROSKOPSKA ZNAKA: Loše vam se piše, USUDITE LI SE PROČITATI?
.

Prošlog utorka, 14. oktobra, Merkur je krenuo u retrogradan hod koji će trajati do 4. novembra, kada će promijeniti pravac i ponovo krenuti naprijed.

U astrološkoj praksi, poznato je da olakšanje ne dolazi odmah, već tek kada se planeta vrati na prvobitnu tačku s koje je krenula unazad, pa za taj period kažemo da se nalazi u sjenci.

Ovoga puta, Merkur iz svoje sjenke retrogradnog hoda izlazi tek 20. novembra.

Mnogi od nas su, još prije promjene njegovog pravca kretanja, osjetili neobično pojačanu "maleroznost". Problemi u saobraćaju, nesreće, kvarovi kompjutera, telefona, povrede na ulici, svađe i nesporazumi.

Razlog je to što je nekoliko dana prije pokretanja unazad Merkur stajao na 11. stepenu Škorpije, na koji će se, nakon više od mjesec dana, 20. novembra ponovo vratiti.

Kada pogledamo sve ovo, vidimo da ovaj tranzitni period ima uvod, razradu i kraj. Drugim riječima, sve zavrzlame koje su počele 11. oktobra pokreću se u razrješenje od 4. novembra, a konačno saniranje i ishod svega stiže tek 20. novembra ove godine.

Što se tiče horoskopskih znakova, na udaru su osobe rođene u znaku Škorpije, Bika, Lava i Vodolije.

Ovi znaci tranzit mogu osjetiti na svim nivoima: maleri u saobraćaju, rizik na ulici, greške u komunikaciji, felerična kupovina, razni nesporazumi, problemi s dokumentima, greške...

Ostali znaci mogu očekivati sljedeće:

Ovan će ovo osjetiti na finansijskom planu, Blizancima slijede problemi na radnom mjestu, nesporazumi i greške. Raka očekuju zavrzlame u ljubavnim odnosima ili sa djecom. Djevicu će namučiti dokumenta, a Vaga treba da čuva novčanik i novac.

Strijelcu se preporučuje oprez na svim nivoima, dok Jarca očekuju komplikacije u odnosima s prijateljima. Ribama ovaj tranzit nije naročito poseban jer Merkurov retrogradan hod je umnogome sličan njihovoj prirodi.

Merkur, planeta razuma i misli, okrenuta unazad, predstavlja naš pogled unutar sebe. Možda je pravi trenutak da otkrijemo nešto značajno što će nam, u periodu koji dolazi, naročito koristitic, piše Magazin.rs.

Ne propustite