ZLOGLASNI UBICA JAVIO SE IZ ZATVORA! NAKON 12 brutalnih likvidacija, Čaba Der priznao sve…

Region
ZLOGLASNI UBICA JAVIO SE IZ ZATVORA! NAKON 12 brutalnih likvidacija, Čaba Der priznao sve…
"Umiješao sam se u mafijaški rat balkanskih klanova. Imam puno neprijatelja, ali nisam plaćeni ubica. Nikada nisam ubijao za novac!"

"Umiješao sam se u mafijaški rat balkanskih klanova. Imam puno neprijatelja, ali nisam plaćeni ubica. Nikada nisam ubijao za novac!"

Ovo je za RTL news izjavio Čaba Der (39), poznat po nadimku "Nasmijani ubica", koji u pritvoru u Mađarskoj čeka da mu počne suđenje.

U videointervjuu koji je iz zatvora dao za mađarsku televiziju, javno je priznao da je učesnik krvavog rata koji bukti već nekoliko godina u balkanskom podzemlju.

Der, koji ima srpsko i mađarsko državljanstvo, s hirurškom maskom preko lica smireno je govorio o zločinima.

"Kajem se zbog žrtava, ali tako su stvari funkcionisale", priznao je.

Iako se špekuliralo da bi Derovo hapšenje i odluka da prizna da je bio dio podzemlja i da je i sam učestvovao u ratu, koji je dosad odnio više od 40 žrtava, ozbiljno mogli da uzdrmaju dva najjača klana – kavački i škaljarski, Čaba nije priznao po čijem je nalogu pucao.

Špekuliralo se da je ubijao za jedan klan, jer je u Sarajevu prije nekoliko godina bio uhapšen zbog sumnje da je pripremao likvidaciju Alana Kožara, "škaljarca" koji je prije nekoliko mjeseci likvidiran na Krfu.

"Njegovo priznanje moglo bi da zada najjači udarac balkanskim klanovima. Iako je dosad priznao da je ubio hrvatskog biznismena u Amsterdamu, Lasla V. u Budimpešti i Nebojšu Markovića u Beogradu, nije govorio o tome ko ih je naručio", kaže izvor i podsjeća da on nema šta da izgubi, jer mu prijeti doživotna robija.

Tokom davanja izjave priznao je i zločin koji je počinio u januaru 2019. u Beogradu.

"Ja sam povukao obarač, ali sam se branio, jer su pripadnici kriminalne grupe tog čovjeka željeli da me ubiju. Život mi je bio ugrožen, otišao sam tamo da im pokvarim plan da oni dođu u Mađarsku i ubiju mene", rekao je on, ne iznoseći druge detalje, ali je demantovao navode da mu je za ubistvo u Beogradu plaćeno oko 8.000 eura.

"Kajem se što sam ubio te ljude, ali takva je bila situacija, branio sam se u mafijaškom ratu", pokušao je da opravda svoja zlodjela.

Na pitanje šta očekuje od suđenja i da li strahuje od doživotne kazne, odgovorio je:

"Vidjećemo šta će mi život dati. Optimista sam, želim da odem odavde."

Sumnjiče ga za još 12 likvidacija

Prema pisanju mađarskih medija, Čaba Der dovodi se u vezu sa još 12 likvidacija širom Evrope.

"Ubistva u kojima se još provjerava da li je učestvovao, dogodila su se po modelu po kom je on ubijao. Istrage su još u toku", prenijeli su oni.
 

Ne propustite