DARKO LAZIĆ I DEA ĐURĐEVIĆ NISU JEDINI, OVE JAVNE OSOBE SU JEDVA PREŽIVELE: BORILU SU SE ZA ŽIVOT, a onda se desilo čudo

Aktuelno
DARKO LAZIĆ I DEA ĐURĐEVIĆ NISU JEDINI, OVE JAVNE OSOBE SU JEDVA PREŽIVELE: BORILU SU SE ZA ŽIVOT, a onda se desilo čudo
.

Proteklih godina mnogim poznatim ličnostima u određenim momentima život je visio o koncu i samo zahvaljujući sreći i naporu ljekaru oni su i dalje živi i prisutni u javnosti. 

Darko Lazić

2324749-darko-lazic-13092020-0019-ff
Jedna od najudarnijih vijesti krajem 2018. godine bila je da je Darko Lazić imao stravičnu saobraćajnu nesreću kada je sletio s puta blizu Pećinaca. Prve informacije nakon saobraćajke ukazivale su na to da je pjevač učinio više saobraćajnih propusta - nije bio vezan, vozio je pod dejstvom alkohola, a takođe je vozio i više od sto na sat.

Darko je primljen u KBC Zemun, gdje su se lejkari danima borili za njegov život. Zbog povreda koje je imao morali su da ga uvedu u vještačku komu, kako bi se njegovo tijelo što pijre oporavilo od traume. Pjevaču su otkazali bubrezi i jedno plućno krilo, zbog čega nije mogao da bude odmah operisan. U saobraćajnoj nezgodi zadobio je povrede glave, slomljena mu je butna kost, kao i nekoliko rebara, a noga mu je izletjela iz kuka. Lazić je nedeljama bio u kritičnom stanju i imao je vrlo male šanse da preživi, i mnogi su uvjereni da je imao veliku sreću što se izvukao. Nakon toga, Darko se mjesecima oporavljao u banji, ali i dan-danas ima problem s nogom.

Dea Đurđević

2137011-dea-djurdjevic-4-ff

Za razliku od Lazića, Dea Đurđević je zamalo nastradala, ali ne svojom krivicom. Voditeljka je u prošle godine u februaru doživela jezivu nesreću kada ju je udario autobus. Ovom događaju prethodio je manji sudar nje i devojke u drugom automobilu. Kada su izašle iz kola kako bi pogledale kolika je šteta, Deu je pokupio autobus na trotoaru i otkinuo joj ruku. Pored toga, voditeljka je imala kontuziju srca, nagnječenje pluća, vodu u plućima, polomljenu karlicu na dva mjesta, polomljeni donji dio kičme, djelimičnu paralizu desne noge i potpunu paralizu lieve noge, kao i brojne hematome po cijelom tijelu. Ljekari su se danima borili za njen život, a kada su napokon uspjeli da je stabilizuju, krenuli su sa operacijama. Za kratko vreme Dea je imala više od 20 operacija. Na sreću, uspejla je da se izvuče, ruku uspjeva pomalo da pokreće, ali će joj trebati još mnogo vremena za potpuni oporavak.

- Oni su rekli da nikada nisu videli takve saobraćajne povrede, a da je svaka mogla da me košta života. Više od 20 operacija sam imala, primila sam više od 200 anestezija, za bilo kakav pokret su morali da me uspavaju kako bi srce moglo da izdrži. Primala sam morfijum dva i po meseca svaki dan 24 sata i na svaka četiri sata poneki analgetik u vrat. Umrla sam tri puta i svaki put su lekari uspeli da mi spasu život. Ležim na leđima većosam meseci - rekla je Dea jednom prilikom.

Vanja Mijatović

1145171-vanja-mijatovic-ff

Sve je potresla vest 2013. godine da su zvezde "Granda" doživele udes na auto-putu Novi Sad - Beograd. Stefan Petrušić udario je u neosvetljene betonske stubove kada su sa njim u autu bile Ana Sević i Vanja Mijatović. Pevač i koleginica na suvozačkom mestu su prošli s manjim povredama, dok se Mijatovićka borila za život. Nakon što joj je ukazana prva pomoć, prebačena je u kraljevačku bolnicu sa prelomima grudnog koša i tri pršljena.

- Svaki put se stresem kad prođem tuda. Slavim taj dan kao drugi rođendan. Neprijatno mi je, vrati mi se scena, fleševi. Setim se kako mi je bilo, kako sam se osećala, kako sam jedva disala i jedva ostala živa. Ne bude mi ugodno - priznala je Vanja pre nekoliko godina.

Indi Aradinović

2347103-screenshot-63-ff

Ko god malo bolje prati estradna dešavanja sigurno zna koliko je Indi Aradinović puta ponovila da želi da smrša. Svašta je probala da u tome uspe i nije bilo dobrih rezultata, pa je u proleće ove godine rešila da ode na ugradnju prstena oko želuca. Nakon operacije njeno zdravstveno stanje se zakomplikovalo, nije mogla da konzumira hranu, povraćala je, a onda su počele temperature.


Prebačena je u Urgentni centar gde su joj lekari odstranili slezinu i ugradili bajpas u želudac. Dugo se borila i prognoze za oporavak bile su loše, ali je ona na kraju uspela da se izvuče.

Novi.ba/Kurir

 

Ne propustite