IDETE LI NA SPAVANJE BIJESNI? OGLASILI SE LJEKARI, OVO MORATE ZNATI: Neće vam više pasti na pamet

Porodica i zdravlje
IDETE LI NA SPAVANJE BIJESNI? OGLASILI SE LJEKARI, OVO MORATE ZNATI: Neće vam više pasti na pamet
.

Donošenje bijesa u krevet jedna je od najgorih stvari koje možete učiniti. Kad smo budni, imamo priliku obrađivati ​​negativne emocije i otpustiti ih. 

Ali dok spavamo, nelagodni osjećaji mogu postajati sve veći, pa čak i manja neugodnost može nabujati u istinsku šekspirovsku dramu.

1. Bijes vam kvari san.

f14d5b5865bedad38adb894759

Poznato je da stres i teški osjećaji pokreću borbu ili bijeg zbog koje ste fizički umorni. U tim okolnostima zaspati i ostati u snu postaje mnogo teže.

Također je dokazano da poremećeni san može stvoriti više bijesa. Vjerojatno ćete se probuditi iscrpljeni, umjesto osvježeni. U ovom slučaju bijes dovodi do lošeg sna, a loš san dovodi do još bijesa, formirajući ciklus u kojem nitko ne želi da se nađe.

2. Ljutnja je opasna po vaše zdravlje.

4c426f580097949055497efaf7

Naučnici su već utvrdili da kvalitet spavanja utječe na nečije cjelokupno zdravlje. Spavanje obično djeluje kao „terapija preko noći“, stabilizirajući naše emocije kako bismo se sljedeći dan mogli bolje nositi sa svojim osjećajima. Ali bijes i intenzivan stres mogu ugroziti ovaj proces. Negativne emocije oslobađaju hormone stresa, čineći vas razdražljivijima, a uz to može doći i mnogo zabrinjavajućih simptoma.

Dugoročno, to može dovesti do nesanice, mirnog sna i noćnih mora - ili, u najgorim slučajevima, problema s mentalnim zdravljem, poput depresije.

3. Teže je zaboraviti loše osjećaje nakon spavanja.

4724fb52ab897714e97e96ec84
Istraživači tvrde da smo manje sposobni suzbiti negativno iskustvo nakon što spavamo nego prije njega. Spavanje uvećava sve emocije, misli i probleme.

Kada spavamo, naš mozak obrađuje nove informacije i pohranjuje ih u kratkoročnu i dugoročnu memoriju. Tijekom spavanja bijes ulazi u naše dugotrajno pamćenje i može imati dugotrajan učinak.

Loše iskustvo uvelike se smanjuje ako nakon njega ostanemo budni, dok san "štiti" negativnu emocionalnu reakciju. Kad se loši osjećaji učvrste u vašem pamćenju, u budućnosti će ih biti mnogo teže suzbiti.

4. Ljutnja ubija iskrenost.

56f9b0566d813033f8faf530e6
Poznato je da je kasno veče vrhunac za intimnost. Odlazak u krevet lud sigurno uništava raspoloženje, ali uspostavlja i toksični obrazac. Na kraju, vrijeme za spavanje počinjete povezivati ​​s bijesom, umjesto s utjehom i vezom s partnerom. A ako se to redovito ponavlja, to može prerasti u gorčinu i na kraju će uništiti vezu.

5. Vašem partneru šalje negativnu poruku.

89112b57a1b8b7bbc21b803cd5

Ako usred svađe odlučite da se samo prevrnete i čvrsto povučete pokrivač, šaljete poruku da više volite "pobjedu" u sukobu nego održavanje zdrave veze s osobom s kojom se prepirete. Možda to ne raditenamjerno, ali to je često. Način na koji se nosite s nesuglasicama može ili ojačati ili prekinuti vaše veze.

Kako se obično osjećate ujutro ako idete spavati "teška srca"?

Novi.ba

Ne propustite