Vučić: Nije lako kada svaki dan dobijate vijesti iz Prištine da neće dijalog već samo međusobno priznanje

Region
Vučić: Nije lako kada svaki dan dobijate vijesti iz Prištine da neće dijalog već samo međusobno priznanje
.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je od izuzetnog značaja da nastavi svoje evropske integracije, ne odustajući od vojne neutralnosti. 

- Čini mi se da smo na vojnoj vježbi jučer pokazali ogroman napredak i progres naše vojske i zahvaljujući ogromnim ulaganjima, ali i posvećenosti - rekao je Vučić. 

873x400873x400

Kako dodaje, zbog toga će država gledati da pripadnicima Vojske i zdravstva omogući još lakše rješavanje stambenog pitanja.

- Vjerujem da će naša ekonomija još brže rasti. Pozivam građane naše zemlje da se još odgovornije ponašaju - naveo je Vučić i dodao da je posebno zadovoljan jer je Srbija na vrijeme prepoznala opasnost koju prijeti. 

Odgovarajući na pitanje o izjavi Miroslava Lajčaka Vučić je rekao da je Srbija spremna na razgovor, ali ne na to da ne dobije ništa.

- Pozicija gospodina Lajčaka je vrlo nezavidna. Nije lako kada svaki dan dobijate vijesti iz Prištine da neće da razgovraju o dijalogu. Suština je u tome da Albanci pritisnu Srbiju da potpiše priznanje Kosova - rekao je Vučić i ukazao na to da se tako nešto nikada neće dogoditi. 

Dodao je i da Albanci ne mogu potpisati sporazum pod okriljem EU, a da onda kažu mi nećemo da razgovaramo o Zajednici srspkih opština.

- Albanci očekuju da neko pritisne Srbiju, a Srbija kaže evo nema problema. Očekujem taj pritisak uskoro, ali ne od Lajčaka, to rade mnogo veći igrači. Nije dovoljno ni 100 miliona da nekog srušite ni milioni stranica protiv mene. Narod zna - rekao je Vučić.

Novi.ba/Avaz

Ne propustite