Bajević: Mislim da smo po kvalitetu u prednosti, ali niko ne može unaprijed reći da može dobiti utakmicu

Fudbal
Bajević: Mislim da smo po kvalitetu u prednosti, ali niko ne može unaprijed reći da može dobiti utakmicu
.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će na stadionu "Grbavica" odmjeriti snage sa selekcijom Sjeverne Irske u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Tim povodom održana je press konferencija naše reprezentacije, a medijima se obratio selektor Dušan Bajević.

- Pripremamo se dugo za ove utakmice, u ovom momentu bolja smo ekipa po kvalitetu, dobro se poznajemo, znamo kvalitet jednih i drugih, ali niko ne može unaprijed reći da može dobiti utakmicu, pokušat ćemo to biti mi - rekao je Bajević.

- Sutrašnja utakmica je za nas veoma važna, mislim da smo mi po kvalitetu u prednosti i da na tom kvalitetu možemo graditi igru i očekivati najbolje. Odredio sam sastav razmišljam o jednom mjestu, kiša me natjerala da razmišljam o jednoj poziciji - istakao je Bajević.

Selektor je dodao da ekipa nije vježbala penale.

- Nismo vježbali penale. Da li će do toga bit teško je reći, ali da mislimo o tome, to je istina. Možda ćemo šutirati penale, ali bolje razmišljam o drugom pravcu. Idemo da odigramo utakmicu da odigramo od početka do kraja, da damo sve od sebe od početka do kraja - dodao je Bajević.

Ističe da ima i određenih problema u ekipi. 

- Imamo problema, ne mogu reći da nemamo, od početka smo imali problema, jer je Milan Đurić došao sinoć kasno poslije tri dana putovanja, trebalo nam je dva dana da se okupimo, imamo neke povrijeđene igrače - zaključio je Bajević.

Ne propustite