BUBULJICE NA VAŠEM LICU OTKRIVAJU BOLEST OD KOJE BOLUJETE: Ako vam se pojave OVDJE...

Porodica i zdravlje
BUBULJICE NA VAŠEM LICU OTKRIVAJU BOLEST OD KOJE BOLUJETE: Ako vam se pojave OVDJE...
.

Bubuljice na vašem licu često ukazuju na mnogo teže probleme. Vjerovatno i vi dirate bubuljice bez obzira što znate da time oštećujete kožu i što tako možete prenijeti bakterije svuda po licu i tijelu. Međutim, bubuljice i akne nisu isto niti tako treba da se tretiraju.

1. Bubuljice na bradi

Akne na ovom dijelu govore o hormonskim promenama u telu, a kod žena mogu ukazivati i na početak ciklusa. Redukcija ishrane može pomoći. Odreći se masnih proizvoda, a umjesto toga ubaciti dosta proteinskih proizvoda.

2. Bubuljice na slijepoočnici Čest uzrok akni je kontakt sa proizvodima za kosu. Tretmane i šampone treba utrljavati u kosu, ali samo u vrhove. Osobe sa masnom kožom inače su skloni aknama, kada proizvodi i preparati dođu u kontakt sa masnoćom.

3. Bubuljice na uglovima usana

Za ovo je kriva hrana koju jedete! Posebno kisele namirnice kao što su voćni sokovi i sirće. Čak i masna hrana! Ako imaju tendenciju da dobijate akne oko usta, nakon jela koristite krpu.

4. Bubuljice na obrazu Nemojte se rukama naslanjati na obraze. Osim toga, bakterije na mobilnom telefonu mogu biti krivci.

5. Bubuljice na nosu

Ovdje je stres, najčešće, okidač! Stoga temeljno čišćenje kože od posebne je važnosti u stresnim vremenima. Nedostatak vitamina B može takođe biti uzrok nastajanja bubuljica na nosu.

6. Bubuljice na čelu Akne na čelu su posebno uporne! Razlog tome, u mnogim slučajevima, čini probavni sistem. Mnogo šećera i masti podstiče nastanak akni. Problemi sa bešikom, takođe mogu uticati na vašu kožu.

Uz ove jednostavne savjete ćete se možda zauvijek riješiti problema i prestati da posjećujete kozmetičare i dermatologe. Zapamtite da za svaki problem postoji rješenje.

RJEŠENJE POGLEDAJTE NA SLJEDEĆOJ STRANICI------->>>>>

Ne propustite