OGLASILA SE ANA BRNABIĆ, UVODE SE NOVE MJERE: Evo šta čeka građane zbog povećanja broja zaraženih

Region
OGLASILA SE ANA BRNABIĆ, UVODE SE NOVE MJERE: Evo šta čeka građane zbog povećanja broja zaraženih
.

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić zatražila je danas od gradonačelnika i predsjednika opština u Republici Srbiji da se pojača kontrola poštovanja preventivnih mjera.

Brnabić zahtjeva od gradonačelnika i predsjednika opština da situaciju shvate veoma ozbiljno i iskoriste sve moguće resurse kako bi stepen kontrole preventivnih mjera, u zaštiti od korona virusa bio na najvišem mogućem nivou, prenosi "Blic".

Premijerka je zatražila da se striktno poštuje nošenje maski u gradskom prevozu, kao i da svi u zatvorenim prostorima, posebno prodavnicama i tržnim centrima I da se to odnosi kako zaposleni, tako i na građane.

5b69a207-3e1c-4531-b9eb-4c1f0a0a0a67-ana-brnabic-preview

Premijerka je podsjetila gradonačelnike i predsjednike opština da su dužni da obezbjede poštovanje mjera na teritoriji njihovih gradova i opština i da su obavezni da poštovanje tih mjera kontrolišu. Brnabić je istakla da sve inspekcijske službe moraju biti na terenu i provjeravati da li se sve mjere, bez ijednog izuzetka, poštuju u potpunosti i pravna ili fizička lica koja se o to ogluše, moraju biti sankcionisana u skladu sa zakonom.

Kako navodi naš izvor, predsednica Vlade se odlučila na ovaj korak nakon današnjeg povećanja broja zaraženih i činjenice da je gotovo polovina zaraženih bila u Beogradu. Jasno je da se svako opuštanje u vidu poštovanja mera jasno odražava u brojkama kroz nekoliko dana i da je u tom smislu ključna prevencija, odnosno striktno poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera. Premijerka smatra da iako Srbija trenutno ima vjerovatno najbolje brojke u čitavoj Evropi da to ne smije da bude razlog za bilo kakvo opuštanje jer borba protiv korona virusa i dalje traje i nikada nije ni prestala.

Dobra statistika koju danas imamo isključivo je rezultat gvozdene discipline i lične odgovornosti naših građana i Brnabić ne planira da dozvoli da neodgovornim ponašanjem u ovom periodu to pokvarimo. Zbog toga je zahtevala od predsednika opština da preuzmu odgovornost i da na svojoj teritoriji sprovedu strogu kontrolu poštovanja epidemioloških mjera, jer upravo te mere razlog što čega se Srbija uspješno bori protiv Covida-19.

Izvor: Kurir.rs

 

Ne propustite