NE PROPUSTITE | Kružno putovanje KAPADOKIJA: Antalija, Konya, Göreme, Avanos... uz turističku agenciju Dream Holidays!

Aktuelno
NE PROPUSTITE | Kružno putovanje KAPADOKIJA: Antalija, Konya, Göreme, Avanos... uz turističku agenciju Dream Holidays!
-

Program putovanja: 
Dan 1: Dolazak u Antaliju
Let za Antaliju. Vođe puta će Vam pružiti dobrodošlicu i odvesti Vas do hotela. Smještaj u Antaliji.
Dan 2: Mevlana - Kapadokija
Putujemo do Konye, drevnog glavnog grada ranog srednjovjekovnog carstva Seldžuka koji je još uvijek mjesto hodočašća za mnoge religiozne Turke. Na tom mjestu se nalazi muzej Mevlana. Posjetit ćete slavni muzej Mevlana koji je mjesto osnivanja religijskog reda vrtećih derviša. Mevlana, današnji Muzej islamskih umjetnosti, je grobnica s blagom. Putovanje nastavljamo do Kapadokije uz noćenje u Kapadokiji.

2
Dan 3: Göreme
U Göremu ćemo posjetiti crkve u pećinama ukrašene muralima Nacionalnog parka Göreme (Svjetska baština). Ovdje je priroda kreirala fantastični pejzaž koji se sastoji iz litica, sedrenih piramida i kupa – koje liče na ogromne mravinjake. Kasnije ćemo posjetiti Dolinu Simon, poznatiju i kao dolina redovnika ili dolina vilinskih dimnjaka. Zadivit će vas savršena kompozicija sedrenih kupa koje se protežu uvis 10 metara i stoje pojedinačno ili u manjim skupinama. Uchisaru (Pogled izvana) ćemo vidjeti prekrasan pejzaž sa neke od najviših sedrenih kupa. Popodne ćemo učiti o industriji pravljenja ćilima, i procesu od sirovina, svile i pamuka, do prekrasnih gotovih proizvoda. Konačno ćemo kratko prošetati krasnim Avanosom, poznatim po lončariji. Noćenje u Kapadokiji.

5
Dan 4: Kamenolom sedre
Područje Kapadokije sliči fantastičnoj površini mjeseca, koju krase bizarni kamenolomi sedre, sa crkvama i stanovima izgrađenim u pećinama. Ovaj pejzaž je nastao djelovanjem vulkana, koji je oko sebe izbacio mase sedrenog pepela tokom učestalih erupcija. Atmosferskim utjecajimaje pejzaž podijeljen na segmentesa dubokim ispranim kanalima. Prvi stanovnici u 7. stoljeću su bili migranti u bijegu. Nakon njih su uslijedili redovnici, crkve, kapele, manastiri i posjednici koji su se nastanili u mekanim nastambama od sedre. Noćenje u Kapadokiji. Tokom prve polovine dana ćete posjetiti ove znamenitosti, a tokom druge se možete priključiti nekom od ponuđenih obilazaka.

6
Dan 5: Sultanhanı – Antalija
Napuštamo Kapadokiju i krećemo prema Sultanhanı, poznatom karavanu Seldžuka. Potom nastavljamo kroz planine Taurus i vraćamo se u Antaliju, gdje ćemo provesti 3 noći. Noćenje na području Antalije.

3
Dan 6: Antalija – Vodopadi Karpuzkladiran
Danas imate priliku da uživate u Antaliji, jednom od najljepših gradova na turskoj rivijeri. Ovdje ćete otkriti Munaru Yivli, simbol grada. Također ćete vidjeti toranj sa satom na Trgu Kalekapisi u sklopu stare gradske tvrđave. Tokom obilaska grada ćemo posjetiti radionicu nakita i posmatrati umjetnost pravljenja nakita. Također ćete vidjeti modni show visokokvalitetnih turskih proizvoda od kože. Konačno ćemo autobusom posjetiti vodopad Karpuzkladiran. Noćenje na području Antalije.

4
Dan 7: Slobodno vrijeme ili učešće u fakultativnom izletu 
SLOBODNO VRIJEME – ili prilika za učešće u fascinantnnom izletu. Noćenje na području Antalije.
Dan 8: Povratni let
Prijevoz do aerodroma u Antaliji i Vaš povratni let kući.

7

POSLJEDNJA MJESTA: Sedam noćenja uz uključen avio prevoz platite samo 700 KM!

Ponudu pogledajte na  LINKU.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

Ne propustite