Oblačno vrijeme sa kišom i narednih dana u BiH

Bosna i Hercegovina
Oblačno vrijeme sa kišom i narednih dana u BiH
.

U Bosni i Hercegovini u nedjelju, 27. septembra prije podne će biti umjereno do pretežno oblačno, a poslije podne oblačno vrijeme.

U jutarnjim satima kiša se očekuje u Posavini i  Hercegovini. Prije podne padavine uglavnom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Poslije podne i u večernjim satima kiša i pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom se očekuju u većini područja. Na vrhovima planina je moguć snijeg.

Obilnije padavine na jugu, zapadu i sjeverozapadu naše zemlje, gdje je očekivana količina padavina između 30 i 60, lokalno i do 80 l/m2. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 13 do 19, na jugu do 21 °C.

U ponedjeljak, 28. septembra umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša pljuskovi i grmljavina očekuju se u Hercegovini, zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne. U večernjim satima kiša u većini područja. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 17 do 23 °C.

Prije podne oblačno vrijeme sa kišom bit će i u utorak, 29. septembra. Poslije podne prestanak padavina i postepeno smanjenje naoblake. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 15, a dnevna od 15 do 21, na jugu do 23 °C.

U srijedu, 30. septembra u većem dijelu zemlje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama magla i niska naoblaka. Poslije podne i u večernjim satima postepeno nablačenje. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 18 do 24 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ne propustite