EVO ŠTA JE MOGUĆI UZROK PADA AVIONA: Oglasio se pukovnik, OTKRIO VELIKU ISTINU!

Region
EVO ŠTA JE MOGUĆI UZROK PADA AVIONA: Oglasio se pukovnik, OTKRIO VELIKU ISTINU!
.

Zoran Biserčić, srbijanski pukovnik u penziji govorio je o uzorcima jučerašnjeg pada vojnog aviona MiG 21 na granici Bosne i Hercegovine i Srbije, u kojem su poginula dva pilota.

Između ostalog, naveo je da razlozi pada mogu biti različiti, ali da nije moguće da je avion poletio neispravan.

"Uzroci pada se utvrđuju, to rade vrlo stručne komisije. Uvek se formiraju dve ili više komisija. Koji su mogući uzorci - mogu biti kvar aviona, može biti neki postupak, kao i kod saobraćajnih nesreća. Sigurno ne može biti da je avion poleteo neisparavan", rekao je Biserčić za TV Prva.

Pojasnio je i kako se avion održava tokom cijele godine, te se rastavlja nakon 50 sati leta. Nakon toga mora biti izvršen pregled koji 20 ljudi mora potpisati da bi se avion mogao upotrijebiti.

"Nama je prevencija otkaza težište. Nije moguće planirati avion na kom nije izvršen pregled posle upotrebe. Taj pregled je mnogo složeniji posle, nego pre upotrebe. Vrše se složeni radovi, a samo avion na kom je utvrđeno ispravno stanje posle upotrebe, može da se koristi i planira. Osam lica mora da potpiše pregled", rekao je Biserčić.

Smatra da ne postoji ljudska greška.

"Jednostavno - splet okolnosti, desi se. Toliko je rizičan posao da postoji hiljadu faktora. Pilot u sletanju preko 3.000 pogleda očima mora napraviti. Jako je ružno reći greška i ljudski faktor. Ne može svako da leti na vojnom avionu", rekao je Biserčić.

Ne propustite