PONOVO UVODE POLICIJSKI ČAS? REGION U RALJAMA VIRUSA: Nove mjere stupit će na snagu U PONEDJELJAK!

Region
PONOVO UVODE POLICIJSKI ČAS? REGION U RALJAMA VIRUSA: Nove mjere stupit će na snagu U PONEDJELJAK!
.

U Crnoj Gori znatno raste broj umrlih i zaraženih korona virusom

Vlada Crne Gore saopštila je da će od ponedeljka početi primjena novih restriktivnih mjera radi suzbijanja korona virusa i da će one zavisiti od epidemiološke situacije u lokalnim samoupravama.

Koja će mera biti primenjena, zavisiće od broja novih slučajeva infekcije korona virusom u odnosu na 100.000 stanovnika. Trenutno najviše zaraženih u odnosu na broj stanovnika ima u Nikšiću, Beranama i Andrijevici.

Ako bude manje od 400 novozaraženih na 100.000 stanovnika, novih mera neće biti, već će na snazi ostati nošenje maski i u zatvorenom i na otvorenom prostoru i držanje distance.

U slučaju da bude između 400 i 799 novozaraženih na 100.000 stanovnika, rad ugostiteljskih objekata biće ograničen do 22 sata i za stolom neće smjeti da sjede više od dvije osobe.

Ako bude između 800 i 1.199 novozaraženih, ugostiteljski objekti će biti zatvoreni i biće zabranjene kućne posjete osobama koje nisu članovi određenog domaćinstva.

Najoštrija mera, policijski čas od 22 do 5 ujutru, važiće za one opštine u kojima je broj novozaraženih veći od 1.200 na 100.000 stanovnika.

U Crnoj Gori znatno raste broj umrlih i zaraženih korona virusom.

U posljednja 24 časa umrla je jedna osoba, a registrovano je 245 novozaraženih.

U prethodna četiri dana umrlo je 17 ljudi, od sredine juna 146, a od početka epidemije 155 inficiranih korona virusom.

Trenutno je 3.630 zaraženih, dok su od početka epidemije u Crnoj Gori registrovana 9.962 slučaja infekcije.

NOVO ŠIRENJE KORONA VIRUSA, NAREĐENO DA STARIJI OSTANU KUĆI: Mjera stupa na snagu od ponedjeljka!

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin naredio je danas da stariji sugrađani ostanu kod kuće i preporučio poslodavcima da omoguće rad od kuće nakon što je u ruskoj prijestonici naglo povećan broj oboljelih od virusa korona.

Izvor: Kurir

Ne propustite