Ovo je PRIRODAN NAČIN da smanjite INSULIN I SMRŠATE: Prije spavanja POPIJTE ČAŠU OVOG NAPITKA!

Zdrav život
Ovo je PRIRODAN NAČIN da smanjite INSULIN I SMRŠATE: Prije spavanja POPIJTE ČAŠU OVOG NAPITKA!
.

U drevna vremena ljudi su pronalazili višenamensku korist sirćetu. Danas se sirće još uvijek koristi kao sredstvo za čišćenje tijela

Anitimikrobna svojstva sirćeta bila su poznata drevnim isceliteljima, prije pojave antibiotika, rane su ispirane upravo ovim napitkom.

Sirće koje nije prošlo filtraciju, sadrži sirćetnu "matricu" koja se sastoji od proteina, enzima i bakterija. Tradicionalni proizvod koji može da zaštiti naše tijelo do savremenih sila zla i visokog insulina je svakako sirće.

Čudesno sirće

Sirće se vijekovima koristilo za pripremu i kiseljenje hrane. Zbog oštrog, kiselog ukusa, sirće se ne pije kako piće. Međutim, vjeruje se da je Kleopatra pila sirće u kojem je rastapala bisere.

Stari način za snižavanje nivoa insulina je: par kašičica jabukovog sirćeta razblažite sa vodom i popijte prije obroka.  Ovaj napitak će vas zaštititi i od kardiovaskularnih bolesti.

sirce

U narodnoj medicini se razblaženo sirće tradicionalno uzima i za mršavljenje. Nešto o ovoj metodi može da se nađe i u papirima iz 1825. godine, gdje se preporučuje ovaj napitak za smanjenje telesne mase.

Razblaženo sirće popijte prije spavanja i mršavite tokom sna.

Do danas ne postoji istinski dokaz da sirće pomaže pri gubitku kilograma, ali studije ukazuju na sposobnost sirćeta da smanji rezistenciju na insulin.

- 2 kašike sirćeta, zajedno sa obrokomsa visokim sadržajem ugljenih hidrata, smanjuje nivo šećera u krvi i nivo insulina za 34%. Uzimanje sirćeta prije obroka mnogo je efikasije od uzimaja pet sati prije obroka.

(Stil)

Ne propustite