OTVORENE GRANICE OD SUTRA, UPRAVO SAOPŠTENA VIJEST: Građani jedva dočekali

Region
OTVORENE GRANICE OD SUTRA, UPRAVO SAOPŠTENA VIJEST: Građani jedva dočekali
.

Državljani Srbije od sutra, 24. septembra, mogu da uđu na teritoriju Kipra ukoliko posjeduju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, saopštile su kiparske vlasti, što je objavljeno i na sajtu ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Određene kategorije lica test mogu da urade po dolasku na Kipar (o sopstvenom trošku).

To su kiparski državljani, njihovi supružnici iz drugih zemalja i njihova maloljetna djeca; lica koja imaju regulisan boravak na Kipru; lica koja imaju specijalnu dozvolu za ulazak od strane Vlade Kipra i lica koja dolaze iz države u kojoj nije moguće da se uradi testiranje na koronavirus, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

srbija-granica

Kako se dodaje, svi putnici moraju da posjeduju kiparsku propusnicu za let (CyprusFlightPass) kako bi im bilo dozvoljeno ukrcavanje. Sva neophodna dokumenta mogu da se nađu i popune elektronski najviše 24 sata prije leta. Kazna za neposedovanje Flight Pass-a iznosi 300 eura.

Kiparske vlasti prethodno su revidirale svoju listu sigurnih zemalja kada je reč o kovidu 19 i grupu zemalja čijim državljanima nije potreban negativan PCR test svele na svega osam.

(Alo.rs)

Ne propustite