AKO STE NOĆAS SPAVALI U GRUDNJAKU - OVO OBAVEZNO PROČITAJTE: Oglasili se doktori, važno upozorenje za žene!

Praktična žena
AKO STE NOĆAS SPAVALI U GRUDNJAKU - OVO OBAVEZNO PROČITAJTE: Oglasili se doktori, važno upozorenje za žene!
.

Trebaju li žene imati grudnjak kad spavaju? – pitanje je na koje se već godinama traži odgovor. Mišljenja žena, ali i stručnjaka kompetentnih za ovu temu su različita.

Neke žene smatraju kako su grudnjaci iritantni i mogu pridonijeti razvoju raka dojki, dok druge pak misle kako će im nošenje grudnjaka tijekom noći pomoći u borbi protiv opuštenosti grudi.

de
 
Nažalost, ne postoje znanstveni dokazi koji čvrsto podupiru teoriju kako će nošenje grudnjaka tijekom noći pomoći u borbi protiv opuštenosti grudi.
”Nošenje grudnjaka u krevetu može biti udobno dok spavate, ali ne pomažu u zaštiti protiv opuštanja grudi. Grudnjak nije vremenski stroj”, rekla je Angelica Kavouni, estetski kirurg.

Stručnjaci se slažu kako se grudnjak u krevet može nositi, ako se žena koja ga nosi može normalno naspavati.

Ako vam smetaju, skinite ih, jer sa naučne strane gledano nikakvih dokaza nema da će vam grudnjaci biti od bilo kakve pomoći kada je izgled vaših grudi u pitanju.

"Nema dokaza da spavanje u brushalteru utiče na zdralje, ni pozitivno ni negativno" - kaže doktorka Amber Gat, a nedavnom studijom nije pronađena veza između rizika za oboljevanje od raka i nošenja grudnjaka.

eer

"Rizik je bio veoma sličan, bez obzira na to koliko su sati dnevno žene nosile grudnjak, kao ni da li su imali žicu, puš ap umetke ili od kada su počele da nose brushalter prvi put"  - rekao je naučnik uključen u studiju, Lu Čen.

erw


Sa druge strane, ne postoje ni prednosti nošenja grudnjaka dok spavate - čak vam ni grudi neće biti čvrste i oblikovane zbog toga. Promjene na grudima poput opuštanja dešavaju se samo zbog starenja, gravitacije, trudnoće i dojenja, ne zbog učestalosti nošenja brushaltera.

ert

Najveći broj žena koje nose grudnjak u toku spavanja obično su one sa velikim grudima, a to rade zbog dodatne potpore.

r

Ukoliko izaberete da spavate u brushalteru, najbolje bi bilo da se odlučite za mekani materijal i bez žice. Ne pomišljajte na previše uske grudnjake ili one koji vam se usjecaju u kožu, jer previše uski brushalteri mogu uzrokovati iritaciju dojki, što može izazvati probleme sa spavanjem.

Ne propustite