UVODI SE NAJSTROŽIJA MJERA, VOJSKA IZLAZI NA ULICE?!: Donijeta odluka, VAŽIT ĆE 6 MJESECI!

Svijet
UVODI SE NAJSTROŽIJA MJERA, VOJSKA IZLAZI NA ULICE?!: Donijeta odluka, VAŽIT ĆE 6 MJESECI!
.

Britanski premijer Boris Džonson objavio je danas novi paket restriktivnih mjera kako bi se zaustavilo širenje virusa kovid-19, navodeći da postoji mogućnost da se vojska upotrebi kako bi pomogla policiji u sprovođenju mjera, prenosi londonski Fajnenšl tajms.

Kako navodi list, Džonson će se obratiti naciji u 19 sati po loklanom vremenu kako bi objasnio mjere.

Džonson je poručio građanima da, ukoliko su u mogućnosti, rade od kuća, a barovima i restoranima da zatvaraju ranije, u 22 sata kako bi se spriječilo brzo širenje drugog talasa koronavirusa i da goste služe samo za stolovma.

Britanski premijer dodao je da će nove restriktivne mjere važiti najverovatnije šest mjeseci, prenosi Rojters.

Džonson je dodao da ukoliko virus ne počne da se suzbija ostaje mogućnost uvođenja još restriktivnijih mjera, poput karantina, prije svega za London.

“Zadržavamo pravo da rasporedimo veću silu sa značajnije restriktivnijim mjerama”, rekao je Džonson u obraćanju poslanicima britanskog parlamenta, a nakon sastanka britanske vlade.

Džonson je dodao i da će maske biti obavezne.

Kazne za kršenje pravila ići će i do 10.000 funti, dok će pojedinci biti kažnjavani sa po 200 funti ukoliko ne nose masku kada treba.

Velika Britanija je na prvom mjestu u Evropi po broju preminulih – 41.788, a zbog pada ekonomije mnogi su ostali bez posla.

Ne propustite