GODINA JE NAJPOZNATIJA SLIKA NA SVIJETU: Evo na šta u stvarnosti liči pašnjak sa Windows slike nakon 20 GODINA, NEMOGUĆE!

Kiosk
GODINA JE NAJPOZNATIJA SLIKA NA SVIJETU: Evo na šta u stvarnosti liči pašnjak sa Windows slike nakon 20 GODINA, NEMOGUĆE!
.

Ovo je vjerovatno jedna od najpopularnijih fotografija na svijetu. 

Fotografiju nazvanu "Bliss" (Blaženstvo) uslikao je Charles O'Rear koji živi u istočnom dijelu San Franciska i ona za njega ima sentimentalnu važnost.

pozadina

– Vidio sam je na puno različitih mjesta. Videi sam je u Bijeloj kući, u Kremlju, ne sjećam se tačno sa kim je bio intervju, možda Putinom, a u pozadini se vidjela slika Windows XP. Svuda oko nas je – konstatuje Charles. 

pozadina2pozadina3

Charles je fotografiju uslikao u blizini svoje kuće u Napa dolini, blizu San Franciska.

pozadina4

– Nekoliko godina poslije izlaska XP-a, dobio sam mail, mislim od inženjera koji su radili tamo, u kojem su mi rekli da imaju takmičenje u vezi fotografije.

pozadina5pozadina6pozadina7

Pitanje je bilo gdje je fotografija nastala. Većina njih je mislila da je fotografija fotošopirana, ali dio nas misli da je uzeta negde u blizini sedišta Microsofta u Sijetlu.

pozdadina1

- Odgovorio sam im da su svi pogriješili – prisjeća se Charles i dodaje da mu je drago što zna da su ljudi uživali posmatrajući je.

Ne propustite