EVO ŠTO SE DOGAĐA S TIJELOM KADA PRESTANETE JESTI BIJELI KRUH: Promjene su primjetne gotovo odmah, a postoji mnoštvo zdravijih opcija

Kiosk
EVO ŠTO SE DOGAĐA S TIJELOM KADA PRESTANETE JESTI BIJELI KRUH: Promjene su primjetne gotovo odmah, a postoji mnoštvo zdravijih opcija
Neki kruhovi štetniji su od drugih, a bijeli kruh je upravo zbog svoje štetnosti već dugo na lošem glasu

Kruh je ugljikohidratna bomba bez koje mnogi ne mogu zamisliti svoj dan. Dolazi u puno različitih oblika od kojih su neki korisni i hranjivi, dok su drugi štetni za naše tijelo i liniju, poput bijelog kruha.

To je kruh koji ne sadrži nikakve hranjive tvari i vodi prema bržem debljanju. Naime, konzumacija bijelog kruha dovodi do naglog podizanja razine šećera u krvi zbog čega tijelo proizvodi višak inzulina, što usporava uklanjanje masnoća.

Doznajte što će se dogoditi s vašim tijelom ako iz prehrane izbacite tu namirnicu.

download

1. Gubitak kilograma
Budući da je kruh prepun ugljikohidrata, kada ga izbacite iz prehrane, posljedice se na tijelu primjećuju gotovo odmah, točnije gubite kilograme. Ne brinite, nije riječ o instant-mršavljenju, već gubite vodu koja se nakupila u tijelu.

Naime, tijelo skladišti ugljikohidrate u obliku glikogena, mliječne kiseline koja skuplja vodu. Na svaki gram ugljikohidrata u tijelu, zadržava se i veže tri do četiri puta više vode od svoje težine.

2. Poboljšanje probave i porast energije
Bijeli kruh ne sadrži vlakna koja su prijeko potrebna za normalan rad crijeva i probave. Naime, zbog njega ćete često imati problema s probavom, posebice zatvorom.

Osim toga, ugljikohidrati su hrana i gorivo za mozak. Dakle, ako je to gorivo kvalitetno, mozak će raditi bez smetnji, no ako se radi o nezdravoj hrani za mozak, tijelo će reagirati negativno i pojavit će se osjećaj umora i malaksalosti.

3. Nestanak osjećaja stalne gladi
Bijeli kruh prepun je prerađenih ugljikohidrata koji uzrokuju nagli skok šećera u krvi, a zatim i nagli pad. Takve promjene mozgu šalju nejasne signale koji povećavaju osjećaj gladi i žudnju za hranom, zbog čega se naposljetku debljamo.

No, ne morate iz prehrane u potpunosti izbaciti kruh, već bijeli kruh zamijenite zdravijom opcijom – kruhom napravljenim od cjelovitih žitarica koje reguliraju i balansiraju šećer u krvi.


 

Ne propustite