LEGENDA JUGOSLOVENSKE ROK GRUPE NAPUSTILA NAS JE PRERANO: Velika tuga, imao je SUKOB i TRAGIČAN KRAJ

Show
LEGENDA JUGOSLOVENSKE ROK GRUPE NAPUSTILA NAS JE PRERANO: Velika tuga, imao je SUKOB i TRAGIČAN KRAJ
.

Frontmen EKV-a imao je samo 36 godina kada je umro...

Frontmen grupe “EKV”, Milan Mladenović, na današnji dan bi napunio 62 godine. Rođen je 21. septembra 1958. godine u Zagrebu, sa šest godina preselio se u Sarajevo, a nekoliko godina kasnije i u Beograd, gdje je ostao do kraja života.

On je 1980. godine, zajedno sa Dušanom Kojićem Kojom i Ivanom Vdovićem Vdom osnovao sastav “Šarlo Akrobata”. Ipak, godinu dana kasnije su se raspali zbog nesuglasica između Koje i Mladenovića.

Iste godine, zajedno sa Dragomirom Mihajlovićem Milan osniva bend “Katarina II”, a već naredne godine priključuje im se klavijaturistkinja Margita Stefanović, a godinu dana poslije nje i basista Bojan Pečar i Ivan Vdović, nekadašnji bubnjar benda “Šarlo Akrobata”.

Nakon sukoba koje su kasnije imali sa Mihajlovićme, koji je bio nosilac prava na ime grupe, nisu više mogli da koriste ime “Katarina II”, pa su promijenili ime u “Ekatarina Velika”.

Grupa je brzo stekla veliku popularnost i sarađivali su sa brojnim zvučnim imenima među poznatim muzičarima, izdali su nekoliko albuma, a Mladenović je redovno isticao kako se trudi da radi ono što voli jer smatra da ljudi tako i treba da žive.

Ne propustite