DOSAD NEOBJAVLJENO, OVAJ TRAG JE ODAO UBICU STRAHINJE STOJANOVIĆA: Pogledajte dobro, SAD JE SVE JASNO?!

Region
DOSAD NEOBJAVLJENO, OVAJ TRAG JE ODAO UBICU STRAHINJE STOJANOVIĆA: Pogledajte dobro, SAD JE SVE JASNO?!
.

Efikasnom saradnjom MUP-a Republike Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, kao izvršilac krivičnog djela na štetu Strahinje Stojanovića, identifikovan je Milivoje L. (1970), državljanin Srbije, ali i Bosne i Hercegovine!

Takođe, posjeduje ličnu kartu Republike Hrvatske, a ima prijavljeno prebivalište u našoj zemlji.

Izvještaji vještačenja tvrde da je u eksplozivu kojim je usmrtio Strahinju Stojanovića koristio metalne navojnice da poveća ubojitost, ali je tom prilikom ostavio tragove koji su pomogli u istrazi.

Naredbom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, protiv M.L. je pokrenuta istraga zbog krivičnog djela Teškog ubistva iz člana 114, tačka tri Krivičnog zakona.

Ova kvalifikacija proistekla je iz kako iz činjenice koja se odnosi na način izvršenja krivičnog djela, tako i iz činjenice da je ovim djelom oštećeno više lica.

Identitet izvršioca utvrđen je antropološkim veštačenjem i komparativnom metodom tragova koji su fiksirani i izuzeti sa lica mjesta.

Takođe je odgovarajućim veštačenjem utvrđeno da je izvršilac ovog krivičnog djela u njegovom izvršenju koristio eksplozivnu napravu koja je, pored eksplozivnih materija sadržavala, i odeređenu količinu metalnih navojnica, tzv. matica koje se koriste prilikom postavljanja šrafova, sve kako bi povećalo razorno dejstvo i ubojitost bombe.

Predlogom ovog tužilaštva istovremeno je predloženo i određivanje pritvora, kao i raspisivanje poternice jer je lice u bekstvu.

Postupak sprovođenja istrage se nastavlja, a motiv i eventualna povezanost sa određenim kriminalnim strukturama biće utvrđivani tokom istrage.

Inače, prihvaćeni su predlozi za pritvor, samim tim su se stekli i uslovi za raspisivanje pjoternice, a samim tim i INTERPOL-ova, koja je u nadležnosti MUP-a Republike Srbije.

Video pogledajte

Ne propustite