NOVAK POSLAO JASNU PORUKU! OGLASIO SE POSLIJE IZBACIVANJA: Velika nepravda u TENISKOM SVIJETU, OVO JE PRAVA ISTINA

Sport
NOVAK POSLAO JASNU PORUKU! OGLASIO SE POSLIJE IZBACIVANJA: Velika nepravda u TENISKOM SVIJETU, OVO JE PRAVA ISTINA
.

Najbolji teniser BiH Damir Džumhur najavio je tužbu protiv organizatora Rolan Garosa zbog suspenzije sa turnira

Njegov trener Petar Popović bio pozitivan na testu na koronavirus, a Džumhur tvrdi da je u pitanju greška jer je njegov trener već "preležao" korona virus, a posebno je ljut što mu nien dozvoljeno da uradi drugi test.

Džumhur je rekao da će u konsultaciji s advokatima pokušati da potraži pravdu na drugi način.

- Sada osjećam potrebu da, ukoliko se ispostavi da je trener negativan, tražimo pravdu i da ona na kraju bude zadovoljena. Nije to ono što će nas u potpunosti zadovoljiti jer smo zaista bili slomljeni zbog te odluke, ali nadamo se da ćemo ipak nekako i na neki način zadovoljiti pravdu i vrlo, vrlo bitna stvar i ono što nikako ne možemo prihvatiti, jeste činjenica da trener nije dobio priliku da se drugi put testira.

dzumhur

Džumhur se zapitao da li bi se ista pravila koristila da je na njegovom mjestu Rafael Nadal ili Rodžer Federer. Takođe, rekao je da je dobio podršku Novaka Đokovića.

- Sjećam se da je on postavio pitanje šta bi se desilo da se ovakav slučaj desio kod Nadala ili Federera, odnosno šta bi se desilo da je kod njegovog trenera pozitivan test. Pitam se da li bi on dobio priliku za drugi ili možda čak i treći test ili bi ga izbacili. Znamo da pravila nisu ista za sve i sumnjamo da bi tek tako nekoga od tih velikih imena izbacili sa turnira. Juče sam dobio poruku od Đokovića koji mi je ponudio svoju pomoć i drago mi je što imam veliku podršku i njega i brojih drugih igrača koji ne bi voljeli da su u takvoj situaciji. Nadamo se da će na kraju ipak biti dobro- poručio je Džumhur za "Klix.ba".

Ne propustite