ISMIJAVALI SU JE ZBOG IZGLEDA, ALI NAKON OPERACIJE VILICE I ZUBA MOLE ZA OPROST: NEĆETE VJEROVATI KAKO IZGLEDA, prava bomba!

Kiosk
ISMIJAVALI SU JE ZBOG IZGLEDA, ALI NAKON OPERACIJE VILICE I ZUBA MOLE ZA OPROST: NEĆETE VJEROVATI KAKO IZGLEDA, prava bomba!
.

Eli Džons prošla je komplikovanu hirušku intervenciju, kako bi konačno zaustavila svako ruganje na račun njenog izgleda!

Ova 20-godišnjakinja imala je deformaciju vilice, koja je za posljedicu imala i krive zube, zbog kojih se Eli rijetko smijala, ali i imala brojnih problema sa žvakanjem hrane.

U 14. godini je stavila prvu protezu, ali zubari su onda otkrili da je njena vilica prestala sa rastom, još kada je djevojka imala svega 8 godina.

Jedino ozbiljno rješenje uključivalo je posjetu maksilofacijalnom hirurgu.

dientes05-622x430

“Punih mjesec dana morala sam da jedem samo tečnu hranu, bilo je teško. Nisam mogla da zatvorim usta, a jedina komunikacija sa drugima bila je preko kucanja poruka na računaru.Tek nakon nekog vremena sam bila u mogućnosti da mumlajući izgovorim nekoliko riječi, jer su mi usta bila skroz natečena.” izjavila je Eli

1

Danas, 6 mjeseci nakon operacije, njeno lice je čisto savršenstvo. Gornja i donja vilica bile su u potpunom skladu, a ostala je još jedna korektivna operacija vilice, koju će Eli uraditi kada prođe godinu dana od prve intervencije.

“Osjetila sam ogromno olakšanje. Napokon sam osjetila kako je to biti ja. ”
Eli trenutno živi sa ocem, majkom i sestrom i radi kao asisten u jednoj prodavnici. Operacija joj je dala puno samopouzdanja, više se ne osjeća kao ružno pače.

“Bila sam sramežljiva, ali sada se osjećam veoma sigurno. To je iz korena promijenilo moj život.”

Njen životni san je da se bavi fotografijom i u tome ima punu podršku porodice.

dientes088-622x438

Ema Voli, hirurg, koji je operisao Eli kaže da mnogi nisu svjesni da imaju deformitet vilice.

“Mnogi ljudi zapravo ne shvataju da im je vilica deformisana i prihvataju život sa tim da teško žvaću hranu i pričaju. Ako se ne liječi u ranoj dobi, to može dovesti do ozbiljnih poteškoća, i zato mi je drago da vidim zadovoljnu Eli i primetnu razliku na njenom licu.”Hirurgija nije samo promijenila način na koji Eli izgleda, već i kako se ponaša. Njeno samopouzdanje je dosta poraslo i konačno je postala lijepa, mlada djevojka.”

ellie

NAROD BJEŽAO IZ KUĆA, UDARIO NOVI SNAŽAN ZEMLJOTRES: Upravo stigla vijest

Broj jedan za svijet - Novi.ba. Vaš izvor informacija.

 

Ne propustite