INFORMACIJA KOJU JE SVIJET ČEKAO, PROGOVORIO DOKTOR KOJI TAJNO LIJEČI SCHUMACHERA: "Najbolji vozač FORMULE 1 JE..."

Svijet
INFORMACIJA KOJU JE SVIJET ČEKAO, PROGOVORIO DOKTOR KOJI TAJNO LIJEČI SCHUMACHERA: "Najbolji vozač FORMULE 1 JE..."
MICHAEL Schumacher, jedan od najboljih vozača Formule 1 u povijesti, i dalje se nalazi na rehabilitaciji nakon teške nesreće na skijanju u Marbelli 2013. godine. 

MICHAEL Schumacher, jedan od najboljih vozača Formule 1 u povijesti, i dalje se nalazi na rehabilitaciji nakon teške nesreće na skijanju u Marbelli 2013. godine. 

Njegov oporavak i stanje su se otad držale u tajnosti i javnost je dobivala vrlo malo podataka o jednom od najboljih sportaša svih vremena. Talijanske novine Gazzetta dello Sport danas su izvijestile kako je neurolog Erich Riederer u dokumentarnom filmu francuskog TMC-a otkrio u kakvom se Schumacher stanju nalazi.

"Diše, budan je, srce mu ima normalan ritam. Vjerojatno može sjediti i napraviti mali korak uz nečiju pomoć" rekao je Riederer, a zatim dodao kako mu se čini da se stanje neće moći mnogo poboljšati: "Ozljede koje je dobio su teške i nanijele su veliku, ireverzibilnu štetu. Bojim se da bolje od ovog neće moći. On je u vegetativnom stanju. Budan je, ali ne reagira na razgovor".

Podsjetimo, Schumacher je bio na odmoru u Alpama kada je prilikom skijanja sa sinom zapeo za kamen zbog kojeg je odletio u zrak, pao sa staze i doživio teške ozljede. Javnost je ubrzo saznala da je stavljen u komu kako bi se spriječilo oticanje mozga, a stručnjaci su naveli kako mu je život spasila kaciga bez koje bi sigurno umro.

U idućih nekoliko godina pojavilo se nekoliko lažnih vijesti kako je Schumacheru bolje i kako već hoda. Sve dosad takve informacije stizale su iz neslužbenih kanala, a sada javnost prvi put ima informacije od stručnjaka.

Prije dva mjeseca bivši šef Ferrarija otkrio je kako mu je bio u posjeti. Ni on, baš kao ni Felipe Massa nije otkrio točnu dijagnozu i napredak. Massa je rekao: "Znam u kakvom je stanju, imam sve potrebne informacije jer sam uvijek bio blizak s njim. S njegovom suprugom Corinnom se nisam često družio jer nije dolazila na utrke. Moramo svi biti svjesni da je ovo teška situacija te da moramo poštovati želje obitelji koja još uvijek ne želi iznositi stvari u javnost. Tko sam onda ja da to napravim?", rekao je Massa i naglasio kako se želje obitelji za tajnošću moraju poštovati.

Početkom godine je talijanski kirurg Nicola Acciarri rekao kako Schumacher nikad neće biti osoba koju pamtimo. "Michael Schumacher nakon šest godina više nije osoba kakvu pamtimo iz bolida. Iako o njemu intenzivno brinu već dugo vremena, puno toga se promijenilo u i na njegovom tijelu - od organa, preko kostiju, do mišića. Sve je to rezultat oštećenja mozga zbog pada koji mu se dogodio.", rekao je Acciarri.

(Index.hr)

Ne propustite