SJEĆATE SE DJEČAKA KOJI JE PUŠIO 40 CIGARETA DNEVNO? EVO KAKO IZGLEDA 8 GODINA POSLIJE: Nećete vjerovati svojim očima (FOTO)

Kiosk
SJEĆATE SE DJEČAKA KOJI JE PUŠIO 40 CIGARETA DNEVNO? EVO KAKO IZGLEDA 8 GODINA POSLIJE: Nećete vjerovati svojim očima (FOTO)
.

Aldi Rizal je još kao dvogodišnjak iz siromašnog sela u Indonezijskoj Sumatri zaprepastio svijet – pušio je 40 cigareta dnevno.

Srećom, u tu priču se umiješala indonezijska vlada, te pokrenula kampanju kako bi riješili problem sa djecom pušačima. Dječak je tako išao u rehabilitacijski centar u Jakart, te se uspio riješiti ove loše navike.

Ipak, dječak je 40 cigareta dnevno sada zamijenio nenormalno velikim količinama hrane, te je tako ponovo snimljen dokumentarac o njemu.

Mnogi još nude Aldija cigaretama, ali Aldi ne puši. On kaže kako voli doktora Kaku Setoa i da bi on bio tužan ako opet počne pušiti i razboli se – izjavila je majka Diane Rizal, te dodala kako je na početku imao strašne izljeve bijesa, ali to je prestalo.

5783cc4d-9c24-47ab-b77f-5bb60a0a0a6c-remember-the-boy-who-smoked-40-cigarettes-a-day-this-is-his-new-addiction-previeworg

Aldi sada guta hanu kao što je nekada cigarete i sad ih brine njegova težina. Kada je prestao pušiti, ucjenjivao je majku da će zapaliti ako mu ne kupi igračke. Lupao je glavom o zid, ako ne bi dobio što želi. Jede povrće i ribu ali u puno manjim porcijama. Ipak, doktori su zabrinuti da je pušenje ostavilo trajne posljedice kada je njegova kilaža u pitanju.

Ne propustite