PRIJE 6 GODINA UBIO MAJKU, A DANAS BRATA - PA SEBE: Nezapamćena tragedija u regionu, JEZIVI DETALJI SAMO PRISTIŽU

Region
PRIJE 6 GODINA UBIO MAJKU, A DANAS BRATA - PA SEBE: Nezapamćena tragedija u regionu, JEZIVI DETALJI SAMO PRISTIŽU
.

Dva mrtva muška tijela policija je u petak poslijepodne pronašla u zagrebačkom naselju Savica, a prema prvim informacijama riječ je o ubistvu i samoubistvu.

Zagrebačka policija potvrdila je da su tijela oko 15 sati pronađena u stanu u Ulici Vladimira Ruždjaka.

“Sumnja se u nasilnu smrt, najvjerovatnije se radi o ubistvu i samoubistvu”, kratko je izvijestila zagrebačka policija ne otkrivajući detalje.

Neslužbeno, kako javljaju hrvatski mediji, riječ je o zločinu u porodici, tačnije obračunu dvojice braće u kojem je jedan ubio drugoga pa potom i sebe, prenosi Hina.

Više podataka o događaju bit će poznato nakon uviđaja.

Kako piše Index.hr, muškarac koji je danas ubio brata pa sebe prije šest godina ubio je i svoju majku. 2014. godine osuđen je zbog ubistva na šest godina zatvora.

Pušten je na slobodu prošle godine i brat kojeg je ubio danas mu je bio staratelj jer je proglašen neuračunjljivim. Sud je dosudio da se vrati živjeti s bratom u stan u kojem je ubio majku.

Miroslav G. je u februaru 2014. godine kuhinjskim nožem nakon prepirke ubo majku šest puta u leđa te još najmanje deset puta po prsima. Majku je ostavio u lokvi krvi. Kariranom dekom joj je prekrio glavu, a dio tijela jaknom.

Zločin je otkriven tek idući dan kada je drugi sin, zabrinut što se ni majka ni brat ne javljaju, došao do porodičnog stana u Ulici Vladimira Ruždjaka.

Izvor:Index.hr

 

Ne propustite