VRHUNSKI EKSPERT OBJASNIO RODITELJIMA KAKO DA RAZLIKUJU KORONA VIRUS OD GRIPA: Ako djetetu curi nos, to je SIGURAN ZNAK ZA OVO

Objavljeno:18.09.2020 - 10:50
A A A Times Arial

Profesor Tim Spektor sa King's koledža u Londonu pojasnio je roditeljima kako da razlikuju simptome sezonskog virusa od korona virusa. On između ostalog kaže da "nos koji curi, kijanje i zapušen nos" upućuju na to da dijete sigurno nema korona virus, već je samo prehlađeno.

Profesor Spektor, koji je pokrenuo i Coronavirus Symptom Study aplikaciju, stoji iza istraživanja o najčešćim simptomima korona virusa kod školske djece. Prema njegovim rezultatima, najčešći simptom je umor (kod 55 odsto njegovih ispitanika), glavobolje (55 odsto) i temperatura (49 odsto).

Kod odraslih, učestalost simptoma je sljedeća: Umor (87 odsto), glavobolja (72 odsto), gubitak čula mirisa (60 odsto). Ni odrasli ni djeca zaraženi korona virusom od simptoma nisu imali nos koji curi, kaže ovaj stručnak.

(Zena.blic.rs)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia