SJEĆATE SE MALOG ZUHDIJE KOME SU UKRALI KUPINE: Postao je ČLAN OVE PORODICE, OBJAVLJENA LIJEPA VIJEST NA FACEBOOKU (FOTO)

Kiosk
SJEĆATE SE MALOG ZUHDIJE KOME SU UKRALI KUPINE: Postao je ČLAN OVE PORODICE, OBJAVLJENA LIJEPA VIJEST NA FACEBOOKU (FOTO)
Sjećate li se uplakanog dječaka Zuhdije kojem su ukrali kupine koje je prodavao pored ceste u Kladnju?

Sjećate li se uplakanog dječaka Zuhdije kojem su ukrali kupine koje je prodavao pored ceste u Kladnju?

Nakon što je "Avaz" kontaktirao Selmira Šljivića, čovjeka koji je pomogao Zuhdiji, ova priča je dobila sretan kraj. Zuhdija Alić je postao simbol hrabrosti i mnogi ljudi su htjeli pomoći njemu i njegovoj porodici.

Jučer je Selmir Šljivić ponovno posjetio porodicu Alić, ali ovoga puta nije došao sam. Sa sobom je poveo dvojicu sinova koji su sličnih godina kao i Zuhdija.

Na svom Facebook profilu, Šljivić je objavio fotografiju Zuhdije sa svojim sinovima. U opisu piše da je Zuhdija i formalno postao član porodice Šljivić.

Danas su moja djeca upoznali Zuhdija Alic i vele braco. Zule je formalno postao član naše porodice. Veliko hvala svim dobrim ljudima koji su pomogli njemu i njegovoj porodici.

Objavljuje Selmir SljivicČetvrtak, 17. rujna 2020.

Podsjećamo, Selmir Šljivić je pomogao uplakanom dječaku Zuhdiji Aliću, jer su mu nepoznati muškarci ukrali kupine koje je prodavao na cesti.

- Vidio sam da dijete plače. Lijevom ručicom je pokrio uplakane oči, a u desnoj je držao kantice sa kupinama. Glava mu je bila pognuta. Ruke su mu se tresle.

- Pitao sam ga koliko koštaju te kupine, a rekao je 10 KM. Dao sam mu deset maraka i zamolio sam ga da prestane plakati, zatim sam izvadio još pet maraka i dao mu. Dječak mi je ponudio kupine, rekao sam mu da ja to ne želim, samo želim da on više ne plače. Onda sam se sjetio da u autu imam još neki sok i keks, dao sam mu i to - ispričao je za "Avaz" ranije Šljivić.

Šljivić je na svom Facebook profilu objavio ovu emotivnu priču koja je probudila mnoštvo pozitivnih reakcija. Kako nam je rekao, ni u jednom trenutku se nije premišljao da li treba da stane i pomogne dječaku jer je i sam otac.

- Ja imam dva sina. Po automatizmu sam u taj prizor i na to mjesto stavio svoje dvoje djece, kako bi se oni ponašali - kazao je tada Šljivić.

Taj prizor uplakanog i samog dječaka koji plače pokraj ceste nikada neće zaboraviti, a sigurni smo da ni Zuhdija nikada neće zaboraviti čovjeka koji mu je u tom trenutku pružio ruku spasa. I danas, mjesec dana nakon nemilog događaja, upravo iz takve situacije se izrodilo prijateljstvo dvije porodice.

(Avaz.ba)

Ne propustite