LIMUN JE IZREZALA I OSTAVILA U SPAVAĆOJ SOBI! Nije mogla ni da zamisli kako će na nju djelovati 

Zanimljivosti
LIMUN JE IZREZALA I OSTAVILA U SPAVAĆOJ SOBI! Nije mogla ni da zamisli kako će na nju djelovati 
imun je od davnina poznat kao namirnica koja dobro djeluje na opšte stanje vašeg organizma.

Limun je od davnina poznat kao namirnica koja dobro djeluje na opšte stanje vašeg organizma. Čisti organizam od toksina, djeluje jako dobro na našu kožu, čisti je i čini izuzetno ljepšom. Jednako kao i kokosovo ulje i limun  pomaže kod izbjeljivanja zubi, te je u svakom slučaju bolja opcija za korištenje nego skupi hemijski preparati.
Limun pomaže kod čišćenje i otklanja tvrdokorne naslage koju se se vremenom nakupile na kuhinjskim i ostalim površinama.

 paradajj
Sigurno niste do sada čuli, ali preporučuje se da limun isječete i rasporedite u prostorijama vašeg doma. Vašem domu ćete dati posebnu mirisnu notu i djelovat će umirujuće na vas. Najbolje je da limun držite u prostoriji gdje spavate, jer ćete na taj način smanjiti osjećaj nervoze i depresije, imat ćete kvalitetniji san i djelovat će pozitivno na vaše raspoloženje. Bitno je samo da s vremena na vrijeme zamijeniti stari limun za novi.
 
Također, možete se riješiti bolnih uboda insekata, pčela, komarca pa čak i uboda otrovnog bršljena. Pomiješajte sodu bikarbonu i vodu, i napravite odličnu pastu za ubode.
Pripremite tijesto od vode i sode bikarbone u kako bi se riješili herpesa i čireva. Oni će se osušiti brzo.
Domaći recept za kiselost
Za smanjenje refluksa kiseline morate napraviti lužnato okruženje u vašem organizmu. Kombinujte ¼ do ½ čajne kašičice sode bikarbone sa 2 čajne kašičice svježeg limunovog soka. Možete koristiti jabučni ocat umjesto toga.
Koristite visoku čašu i pričekajte dok se pjena ne smiri, a zatim dodajte 230 ml vode. Popijte smjesu. To će neutralizovati vaš pH, zaštititi tijelo od previše želučane kiseline i smanjiti acidozu.

Ne propustite