KOLUMBIJKA VRIŠTALA, EVO ŠTA SU USLIKALI NA SAHRANI: Dva mladića su došla po nju, DETALJ KOJI NIKO NIJE VIDIO (FOTO)

Aktuelno
KOLUMBIJKA VRIŠTALA, EVO ŠTA SU USLIKALI NA SAHRANI: Dva mladića su došla po nju, DETALJ KOJI NIKO NIJE VIDIO (FOTO)
Strahinja Stojanović (30), koji je u eksploziji džipa BMW X5 na Novom Beogradu ostao bez obe noge, a sat vremena kasnije u bolnici podlegao povredama, sahranjen je danas na Novom bežanijskom groblju u prisustvu oko 100 ljudi.

Strahinja Stojanović (30), koji je u eksploziji džipa BMW X5 na Novom Beogradu ostao bez obe noge, a sat vremena kasnije u bolnici podlegao povredama, sahranjen je danas na Novom bežanijskom groblju u prisustvu oko 100 ljudi.

U kapeli punoj cvijeća bili su Strahinjina majka Cveta, brat Petar, deda, Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (45) sa kojom je bio u vezi i najbliža rodbina.

Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (45), koja je šest mjeseci bila u vezi sa Strahinjom, stigla je među prvima u kapelu, u pratnji njegove rodbine i prijatelja. Ona neko vrijeme nije mogla da uđe u kapelu u kojoj je bilo Strahinjino tijelo. Vrištala je i plakala pored džipa kojim je stigla i tako privukla pažnju svih prisutnih. Dva mladića su pokušala da je smire, pa su je vratili u automobil. Unutra je ostala pet minuta, a potom je jedva izašla, pridržavajući se za Strahinjinu rođaku. Prije ulaska u kapelu ponovo je počela da plače, držeći se sve vrijeme uz Strahinjinog rođaka.

Kada je počelo opelo, Strahinjina majka je kukala na sav glas.

kolumbijka-1-1000x0

Foto: Danica Ćuruvija/ Alo

- Sine moj, majčin sine, srećo moja... Sve bih dala da sam mogla da odem umjesto tebe. Srećo moja, radosti moja, ljubavi moja, živote moj, dečače moj sa najdivnijom dušom... Najlepši moj sine, neće ti majka reći poslednji pozdrav, jer s tobom ne mogu da se oprostim. Do skorog viđenja... - naricala je ožalošćena majka Cveta.

Pred kapelom prepunom vijenaca i cvijeća stajali su rođaci i prijatelji, obučeni u crno, dok su angažovani privatni fotograf i kamerman snimali sve prisutne i izjavljivanje saučešća u kapeli. Prijatelji su se nemo tiskali da se posljednji put oproste od Strahinje. Dok je trajalo opelo, oni su ćutke gledali ispred sebe, dok su pojedini bili na oprezu, pa su se povremeno osvrtali i posmatrali prisutne. Sahrani su prisustvovali i policajci u civilu, koji su pomno pratili sve što se događa.

Poslije izjava saučešća i opela, dugačka povorka je u 13.45 sati krenula ka grobnici od crnog mermera, koja se nalazi preko puta grobnice u kojoj su sahranjeni roditelji Milorada Ulemeka Legije.

 

kolumbijka-foto-danica-curuvija-1000x0

Foto: Danica Ćuruvija/ Alo

Iza kovčega su išli Strahinjina majka Cveta i brat Petar, dok je djevojka Sonja bila iza njih. Osmorica mladića, obučenih u crno, iznela su sanduk iz kapele, a kasnije su ga spustili u grobnicu. Oproštajni govor je, poslije opela održao Strahinjin prijatelj. Članovi uže porodice su na sanduk bacili po jedan cvet, a onda se grobljem prolomio bolni krik jednog mladića, koji je uzviknuo: „Brate, zašto?!“ Taj mladić je potom seo na otvorenu grobnicu i plakao pognute glave, a onda je uzeo Strahinjinu sliku i privio je na grudi. Strahinjina devojka Sonja je u tom trenutku zagrlila mladića koji je nosio posmrtni barjak, dok je mladić koji je plakao posle zatvaranja grobnice uzeo peškir i obrisao nadgrobnu ploču od crnog mermera. Vijenac od crvenog cvijeća posljednji je prekrio Strahinjin grob.

Kako su saznali na Novom Bežanijskom groblju, porodica Stojanović je posle Strahinjinog ubistva kupila porodičnu grobnicu, za četiri osobe.

- Dva dana prije sahrane kupljena je grobnica u elitnom delu groblja, nedaleko od kružnog toka. Skupocena grobnica od crnog mermera plaćena je 2.726.190 dinara u kešu. Neki mladići su dolazili i dogovarali se oko kupovine - kaže izvor „Alo!“. Radnica groblja je dva sta pre sahrane čistila otvorenu grobnicu.

- Strahinjina djevojka je tražila da se u grobnici očisti sva prašina - rekao je izvor „Alo!“.

Poslije sahrane, Strahinjin deda je iskoračio i stavio ruku na nadgrobnu ploču, opraštajući se od njega, dok su svi prisutni još deset minuta ćuteći gledali u grobnicu.

- Njega su ljudi mnogo voljeli. Brate naš, zauvek si tu s nama, zajedno smo prošli sve, pa ćemo i ubuduće. Otišao si nakratko i malo nas zabrinuo, ali navikli smo mi na tvoje šale, čekamo te, brate, da nastavimo da živimo život, da ostvarimo sve planove koje smo zamislili. Tvoja duša je velika. Stavi nas pod svoje krilo, čuvaj nas kao i dosad. Volimo te, brate, volećemo te zauvek, beskrajno - poručili su Strahinjini drugovi u čitulji.


(Alo.rs)

Ne propustite