OVO ĆE BITI VAŠA NAJDRAŽA MASKA: Sve što vam treba je kropir i vaše lice će ZABLISTATI

Moda i ljepota
OVO ĆE BITI VAŠA NAJDRAŽA MASKA: Sve što vam treba je kropir i vaše lice će ZABLISTATI
PeČen krompir u ljusci ili kuan i pretvoren u pire izuzetno je kvalitetna baza za njegu kože.

PeČen krompir u ljusci ili kuan i pretvoren u pire izuzetno je kvalitetna baza za njegu kože. Krompir sadrži vitamine A, B grupe, C, F, bogat je ugljenim hidratima, magnezijumom, kalijem i gvoždđem.

Svi ovi sastojci koliko su zdravi za ishranu toliko su i za njegu, naravno u kombinaciji sa adekvatnim dodacima koje su odredjuju prema tipu kože.

Maske od krompira jednostavne su za pravljenje i veoma su zdrave za kožu. Izdvojila sam najbolje maske od krompira za sve tipove kože.

kro
Maska od krompira za osvježenje

U mlak pire krompir dodajte dva umućena žumanceta i smjesu od kasicice meda i slatkog mlijeka. Sve dobro promiješajte i kada dobijete glatku masu nanesite je na lice, vrat i dekolte. Poslije pola sata masku operite mlakom vodom i stavite kremu. Ova maska od krompira izbjeljuje, hrani i zateže kožu. Zbog brzog efekta možete je nanijeti i pred večernji izlazak.

Maska od krompira za masnu kožu

Napravite pire od dva krompira, dodajte kiselu pavlaku i kašičicu jabukovog sirćeta. Dok je maska jos topla nanesite je na lice, vrat, dekolte i ruke. Možete preko staviti i foliju koja će održati toplotu i ubrzati dejstvo maske. Preko ruku možete da stavite najlon kese. Nakon 40 minuta isperite masku toplom vodom.

Maska od krompira za suhu kožu

U jednoj dubljoj činijici umutite pire krompir, pavlaku, kašičicu meda i maslinovog ulja. Glatku toplu masku nanesite na pilingom pripremljenu kožu lica, vrata, dekoltea i ruku. pokrijte je folijom i nakon pola sata isperite lice i stavite hidrantnu kremu.

Maska od krompira za stariju i umornu kožu

U pire krompir dodajte pola usitnjenog avokada, žumance, kašičicu masljinovog ulja i meda. Gystinu maske možete da regulisete slatkom pavlakom. Nanesite je na lice, vrat, dekolta i ruke. Ako sve prekrijete folijom efekat ce biti bolji. Poslije pola sata masku operite i nanesite kremu iz odgovarajuce lifting kozmetičke linije.

Maska od krompira za upaljenu kožu i akne

Obarite veći krompir u kori i kada je već na pola kuvan dodajte glavicu crnog luka u kori. Kada se krompir skuha očistite ga i stavite u blender zajedno sa isjeckanim lukom i kašičicom meda. Gustinu možete regulisati slatkom pavlakom. Nanesite masku, držite je pola sata i isperite mlakom, pa hladnom vodom. Ako imate akne bilo bi dobro da kriškom svezeg luka istrljate lice prije stavljenja maske.

Bjeljenje kože, fleka i podočnjaka

Napravite losion od soka krompira i limuna, u to dodajte kašičicu meda. Potom u losion dodajte malo lozove rakie zbog čuvanja i antiseptickog dejstva. Nekoliko puta dnevno predjite losionom preko mjesta koje želite da izbijelite, a jednom dnevno stavite na fleku ili podočnjake izrendan sirov krompir i pokrijte folijom da bolje djeluje i da se ne osusi. Držite pola sata i ponavljajte postupak svakodnevnodok koža ne izbijeli.

Ne propustite