PODMUKAO POTEZ, EVO ŠTA JE MALČANSKI BERBERIN DANAS URADIO: Ponovo RAZBJESNIO javnost!

Region
PODMUKAO POTEZ, EVO ŠTA JE MALČANSKI BERBERIN DANAS URADIO: Ponovo RAZBJESNIO javnost!
.

Za sutra zakazan nastavak suđenja Ninoslavu Jovanoviću (46), poznatijem kao Malčanski berberin, koji je optužen zbog otmice i zlostavljanja dvanaestogodišnje djevojčice iz Suvog Dola krajem prošle godine, odloženo je zbog bolesti optuženog, saznaje “Blic”.

Djevojčica koju je Ninoslav Jovanović oteo u decembru prošle godine, trebalo je sutra da bude saslušana po prvi put.

- Glavni pretres u krivičnom postupku koji se vodi pred Višim sudom u Nišu protiv optuženog Ninoslava Jovanovića iz sela Malča, koji je zakazan za 16.septembar sud je prezakazao za dan 2.oktobar 2020. godine, sa početkom u 10 sati, s obzirom na to da optuženi Ninoslav Jovanović iz zdravstvenih razloga nije u mogućnosti da pristupi na glavni pretres - navela je za “Blic” portparol Višeg suda u Nišu Irena Gušić.

Za sada nisu poznati zdravstveni razlozi zbog kojih Jovanović ne može da pristupi na glavni pretres.

Malčanski berberin doveden u sud

Zbog zaštite interesa maloljetne djevojčice, suđenje se odvija iza zatvorenih vrata, bez prisustva medija i javnosti.

Na prethodnom ročištu 2. septembra nastavljen je dokazni postupak i ispitani su ljekari Kliničkog centra Niš, kao i vještak psiholog koji je postupao kao član komisije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koja je obavila psihijatrijsko vještačenje optuženog.

Kako je "Blic" pisao, branilac okrivljenog Ninoslava Jovanovića imao je primjedbu na nalaz vještaka kojim je utvrđeno da je okrivljeni djelo izvršio u uračunljivom stanju, navodeći u prilog tome da je prije ovog događaja protiv Malčanskog berberina vođen postupak za proganjanje gdje je vještak utvrdio da je njegova "uračunljivost bila smanjena, ali ne bitno". Međutim, prema saznanjima "Blica" vještak je na pretresu odgovorio da je moguće da je to ranije djelo bilo učinjeno u takvom stanju, ali da je na osnovu pouzdanih parametara utvrđeno da je otmicu i zlostavljanje devojčice (12) optuženi Jovanović izvršio u uračunljivom stanju.

Prema saznanjima našeg lista, analiza duševnog stanja Jovanovića u vrijeme otmice i zlostavljanja djevojčice ne ukazuje na postojanje psihopatoloških sadržaja koji umanjuju njegovu sposobnost da shvati značaj dela i upravlja svojim postupcima.

- Kod njega ne postoji duševna bolest, zaostalost, poremećenost, ni alkoholna ili druga zavisnost. Samim tim vještaci nisu predložili mjeru bezbjednosti liječenja. Takođe, vještaci su utvrdili da je on sposoban da bude učesnik u postupku koji se vodi protiv njega – naveo je ranije izvor “Blica”.

Sud je na prošlom nastavku suđenja odbio predlog Jovanovićevog branioca da se obavi novo vještačenje. Ovakav nalaz vještaka praktično znači da okrivljeni Ninoslav Jovanović ne može da se izvlači neuračunljivost te u skladu sa tim da pokuša da izbori da mu se izrekne kazna liječenja u psihijatrijskoj ustanovi, već mu nakon ovakvog nalaza vještaka prijeti kazna doživotnog zatvora.

Izvor:Blic.rs

 

Ne propustite