U Bosni i Hercegovini 169 novozaraženih koronavirusom

Aktuelno
U Bosni i Hercegovini 169 novozaraženih koronavirusom
.

U Bosni i Hercegovini je registrovano 169 slučajeva koronavirusa, a devet osoba je umrlo, potvrđeno je u entitetskim zdravstvenim institucijama entiteta i Brčko distrikta.

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljena su 1.133 uzorka od kojih je 129 pozitivno na koronavirus. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom i Posavskom.

Do sada su testirana ukupno 136.563 uzorka, a koronavirus je potvrđen kod 15.050 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječena su 10.604 pacijenta, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 72 pacijenta. Trenutno je aktivno 4.037 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 6 novih smrtnih ishoda. Preminula su dva muškarca iz Visokog, po jedan iz Bihaća, Livna i Zenice te žena iz Zenice.

S današnjim danom ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 409.

U Brčkom je u posljednja 24 sata registrovan samo jedan novi slučaj koronavirusa.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo, Univerzitetskom kliničkom centru i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 586 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus potvrđen je kod 39 osoba. Radi se o 15 muških i 24 ženske osobe, od kojih je 12 mlađe, 21 srednje i šest osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, sedam osoba je iz Zvornika, po pet iz Broda, Modriče i Pala, tri osobe su iz Banje Luke, po dvije iz Dervente i Čelinca i po jedna osoba je iz Bijeljine, Bratunca, Višegrada, Doboja, Istočne Ilidže, Istočnog Starog Grada, Istočnog Novog Sarajeva, Ribnika, Teslića i Šamca.

U posljednja 24 sata Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Novi.ba/Klix

Ne propustite