RUŽNE BRADAVICE SU MI ISKOČILE PO TIJELU: Svekrva mi je otkrila trik ZLATA VRIJEDAN, SAMO OVO PIJEM I ONE NESTAJU

Porodica i zdravlje
RUŽNE BRADAVICE SU MI ISKOČILE PO TIJELU: Svekrva mi je otkrila trik ZLATA VRIJEDAN, SAMO OVO PIJEM I ONE NESTAJU
.

Papiomi se često nalaze na vratu, ispod pazuha i imaju tedenciju da rastu. Zašto nastaju papilomi? Postoji način da se ove boljke riješite u kućnim uslovima - pelin.

Papiloma je uobičajan naziv koji kombinuje sve dobroćudne tumorske formacije na koži. Papilom se mogu javiti na sluzokoži nosa, paranazelnih sinusa, bešike i td. Papilomi kao takvi ne izazivaju mnogo brige kod njegovog vlasnika. Ako rastu na vidljivim dijelovima tijela, to postaje ne samo medicinsko, već i kozmetičko pitanje.

Kako i zašto dolazi do razvijanja papiloma?

Obično se papilomo javljaju na vratu, a zatim se premeštaju do pazuha, jer je to bubrežna struktura. Papilomi najčešće rastu na ovaj način. Sljedeća faza je da se papilomi kreću u pravcu štitne žlezde.

Papilomi koji se nalaze u području štitaste žlezde nose informaciju da je krvotok u ovom sektoru poremećen, te da postoji izražena patologija štitne žlijezde. Tada možete da izvršite jednostavan test: nagnite glavu u stranu i kažiprst stavite u sredini brazde vrata. Pritisnite to područje, ako je bolno to vam govori da je rad štitne žlezde poremećen.

Kako izliječiti papilome na vratu?

Pelin djeluje veoma dobro protiv virusa papiloma. Prije pojave antibiotika, ljudi su mnoge bolesti liječili pelinom.

Pelin se konzumira u suhom obliku, pravi se čaj ili lijek koji se uzima oralno.

borodavki-i-papilomiborodavki-i-papilomi

Tinktura od pelina

Pelin u ovoj tinkturi ima efekat čišćenja kože i tijela.  Tinktura pelina pomaže da se rešite patogenih i inhibiranih virusnih infekcija.  Da biste postigli nestajanje papiloma, poželjno je uzimati ovu tinkturu najmanje 2 nedelje. Nakon toga  se pravi pauza. Tinktura pelina se uzima u par kapi 6 puta dnevno.

Pelin i ulje

1 kašika samljevenog semena pelina, pomiješa se sa 1 čašom biljnog ulja. Sastav se ostavi na  tamnom mjestu 2 dana. Tinktura se pije po 2 kapi 3 puta dnevno, prije obroka. Ovo pijte tokom 1,5 mjeseci.

Ne propustite