NAVIKE KOJE UBIJAJU VAŠU KOŽU: Zbog ovog vam se javljaju začepljene pore UNIŠTAVATE LICE

Moda i ljepota
 NAVIKE KOJE UBIJAJU VAŠU KOŽU: Zbog ovog vam se javljaju začepljene pore UNIŠTAVATE LICE
Čak i ako slijedite strogu rutinu njege kože, neke vaše navike i dalje mogu uzrokovati začepljenje pora.

Čak i ako slijedite strogu rutinu njege kože, neke vaše navike i dalje mogu uzrokovati začepljenje pora. Ako redovite ne čistite pribor s kojim se šminkate, talog koji se nakupio također može štetiti vašoj koži

1. Ne koristite proizvode za uljepšavanje koji sadrže retinol

Iako je nemoguće trajno smanjiti pore, neki proizvodi za njegu kože mogu ih smanjiti. Najbolji način da vaše pore izgledaju bolje jest korištenje proizvoda s retinolom preko noći. Retinol je oblik vitamina A i kad se pretvori u retinoičnu kiselinu, neophodan je za zdravlje kože i rast kostiju. Retinol je nevjerojatno koristan. Ovaj moćni vitamin obnavlja i stanične strukture, smanjuje tvorbu sebuma i ublažava tragove i pigmentaciju. Obnovom epidermalne barijere i debljine, vitamin A štiti našu kožu od budućih problema. 

2. Držite telefon blizu lica

Naši mobiteli nose 10 puta više bakterija od većine WC školjki. Telefoni služe kao magneti za nakupljanje bakterija, a tijekom dana na našim se ekranima nakuplja šminka, prirodna ulja s kože i toksini iz okoliša. Svaki put kad telefon držimo uz lice, nanosimo ove klice na kožu što može uzrokovati začepljenje pora.

1

3. Izloženost suncu

Sunce dehidrira vašu kožu i čini da uljne žlijezde izbijaju, zbog čega pore izgledaju veće. Sunčanje i postizanje tena privremeno će učiniti pore manjima, ali na dugoročne staze napravit će skroz drugi efekt. Pore ​​će vam se povećati, a višak ulja koji začepi kožu pogoršat će mitesere. Dermatolozi preporučuju svakodnevnu zaštitu od sunca kako bi se spriječilo povećanje pora.

4. Preskakanje tonera

Pore ​​koje su dulje vrijeme začepljene uljem i nečistoćama mogu se trajno istegnuti, a na kraju ni duboko čišćenje pora neće pomoći umanjiti ih. Toner pruža vašoj koži svakodnevni piling i pomaže u uklanjanju mrtvih stanica kože i nečistoća kako bi se spriječilo nakupljanje i povećanje pora. Preskakanje tonera znači da ne dopuštate koži da se prirodno i brzo ljušti.

5. Ne čistite četkice i spužvice za šminkanje

Čak i ako slijedite strogu rutinu njege kože, neke vaše lijene navike i dalje mogu uzrokovati začepljenje pora. Svaki put kada koristite četkice i spužve za šminkanje, oni skupljaju ulje, prašinu, mrtvu kožu i zaostalu šminku. Ako ih redovito ne čistite, oni će ponovno taložiti te tvari na vaše lice, začepljujući pore. Pravilno čišćenje alata za šminkanje može smanjiti prijenos viška bakterija na vaše lice i spriječiti izbijanje mitesera.

2

6. Korištenje proizvoda za kosu koji sadrže ulje

Kada proizvodi za njegu kose sadrže ulje, ono može pronaći put do vaše kože uzrokujući začepljenje pora.  Čak i ako vaša koža nije sklona aknama, proizvodi za njegu kose mogu prouzročiti njihovo izbijanje. 

7. Nošenje vodootporne šminke
Vodootporne formule često sadrže puno silikona. Ovaj teški sastojak može vam začepiti pore, ne dopuštajući vašoj koži da diše. Svakodnevno korištenje vodootporne šminke nije preporučljivo jer može pogoršati vašu kožu koja će s vremenom postati sklona aknama, piše Brightside.

Ne propustite