Kako danas izgleda malo "sunce" iz Teletabisa (FOTO)

Nostalgicno
Kako danas izgleda malo "sunce" iz Teletabisa (FOTO)
Dok se BBC sprema za novih 60 epizoda Teletubbiesa, beba koja se pojavila u njih 365 je otkrila svoj identitet.

Jessica Smith je imala samo devet mjeseci kada je postala jedno od napopularnijih lica na britanskim televizijama u martu 1997. godine zahvaljujući dječijoj TV emisiji Teletubbies. Danas Jessica ima 19 godina.

Dok se BBC sprema za novih 60 epizoda Teletubbiesa, beba koja se pojavila u njih 365 je otkrila svoj identitet. Jessica Smith, danas devetnaestogodišnja djevojka, kao beba je u obliku sunca "nadgledala" četiri Teletubbiesa u Teletubbylandu, a to su Tinki-Winky, Dipsy, Laa Laa i Po.

telet2

Jessica je odlučila otkriti i još jednom reći "zdravo" tokom svoje prve sedmice na Univerzitetu Centerbury, gdje su studenti imali zadatak reći nešto o sebi što drugi nikada ne bi mogli pogoditi.

Tim povodom se obratila i putem Facebooka.

"Nedavno sam proslavila svoj 19. rođendan i nakon dugog razmišljanja sam odlučila reći svima. Ranije sam krila istinu, ali su me moji prijatelji na univerzitetu ohrabrili da otkrijem da sam ja zapravo sunce iz Teletubbiesa", napisala je Jessica.

telet3

Godine 1996. ju je njena majka Anji odnijela u bolnicu Edenbridge da je izvaga. Tu ju je zapazio čovjek kojeg je kompanija Ragdoll Productions zadužila da pronađe bebu za emisiju.

"Nisam mislila da će to postati tako velika stvar. Stavili su je pred kameru i snimali dok se smijala svom ocu. Kada joj je bilo 18 mjeseci dobili smo pismo da je izabrana. Bilo je čudno vidjeti je na TV-u", izjavila je Anji.

Jessica je tokom snimanja stavljena na visoku stolicu kako bi mogla gledati prema dole poput sunca. Njen otac ju je nasmijavao igrajući se medvjedom iza kamere. S obzirom da niko nije mogao predvidjeti uspjeh emisije, roditelji su dobili samo 318 eura i kutiju punu igračaka.

Ne propustite